SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 53
									AND imr.partno2 = 23
Foto's UZ in Histaruz | Nieuws | Erfgoedcel Leuven
  • In Alles
    • In Publicaties
    • In Organisaties
    • In Projecten

Foto's UZ in Histaruz

31 juli 2017

Eind juni maakte Histaruz de winnaars bekend van de fotowedstrijd op Erfgoeddag. De beste foto's moesten de gedrevenheid en dynamiek van de oudste UZ Leuven-campus in beeld brengen. Nog tot eind augustus kan je in de kapel van Histaruz de geselecteerde foto's gaan bewonderen. Elke donderdagvoormiddag en zaterdagnamiddag is het museum Histaruz gratis toegankelijk.

Op Erfgoeddag gaf Histaruz het publiek de kans om het gebouwenlabyrint van de oudste UZ Leuvencampus tussen Sint-Rafaël en Sint-Pieter te bezoeken. Fotografen, amateurs en pros, werden opgeroepen om de sfeer zo goed mogelijk in beeld te brengen en met hun beste foto's deel te nemen aan de wedstrijd. En dit werd gesmaakt: maar liefst 2384 mensen bezochten de site en voor de fotowedstrijd werden 196 foto's ingezonden. 

De 4 winnende foto's werden bekendgemaakt op de prijsuitreikeing op vrijdag 23 juni 2017. In de categorie sfeer wonnen een vroegere en huidige UZ Leuven-medewerker: Nikita Lamaire en Guido Vandevelde. De winnaars in de categorie fototechnisch waren externe fotografen: Jeremy Cammaerts en Rudi Jacobs.

Naast de winnende foto's stelt Histaruz nog een selectie van 46 andere foto's tentoon. Deze 50 foto's kan je nog tot eind augustus gaan bekijken in de kapel van museum Histaruz. Nadien zullen de foto's nog naar andere UZ Leuven-locaties verhuizen.

Het museum HistarUZ is elke donderdag tussen 9 en 12 uur, en elke zaterdag van 14 tot 17 uur, vrij toegankelijk. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak.

www.uzleuven.be/histaruz 

1/4
Adres
Campus Sint-Rafaël, blok J, Kapucijnenvoer 35, open do van 9 tot 12 en za van 14 tot 17 uur.
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee