SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 172
									AND imr.partno2 = 23
Start feestjaar 200 jaar Kruidtuin | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Start feestjaar 200 jaar Kruidtuin

17 juni 2021

De Leuvense Kruidtuin viert zijn 200ste verjaardag. En dat vieren we een heel jaar lang, met een feestprogramma en een gloednieuw aanbod dat de rijke geschiedenis en verhalen van de Kruidtuin in de kijker zet. Zondag 20 juni tussen 14 en 19 uur trappen we het feestjaar af met muziek, dans en een humoristische show. Maar het is ook dé gelegenheid om de gloednieuwe audiogids met je smartphone te ontdekken of een rondleiding te volgen. Welkom!

Poortgebouw: nieuw onthaal met introductiefilm
Het Poortgebouw zit in een gloednieuw jasje en fungeert als het nieuwe onthaal voor je bezoek aan de Kruidtuin. Je vindt er onder andere een korte introfilm over het verleden, het heden én de toekomst van de Kruidtuin. Daarin neemt de stadsarchivaris je mee naar het depot van het Leuvense Stadsarchief om aan de hand van de prenten, plannen, foto’s en een handgeschreven plantenlijst over de boeiende geschiedenis van de tuin te vertellen. Hoofdtuinier Joris belicht de Kruidtuin vandaag en de architect van het masterplan geeft je dan weer een korte blik op de toekomstplannen.

Verhalen ontdekken: audiogids, rondleidingen en familieaanbod
Wie graag nog meer wil weten over de Kruidtuin, kan verder op stap door de tuin met de gratis audiogids. Die kan je op de aangeduide locaties beluisteren door QR-codes te scannen met je eigen smartphone. De stem van gastvrouw Hannelore van Besouw (onder andere bekend van Studio Brussel) vertelt je meer over de tuin. Bovendien flitst de audiogids je aan elke halte ook even terug in de tijd. Je kan de verhalen in willekeurige volgorde beluisteren en kan dus je eigen route langs de QR-codes kiezen.

Wie liever met een gids op stap gaat, kan kiezen uit een basisrondleiding of de tocht ‘Van (on)kruid naar wetenschap’ die ook een stapje buiten de Kruidtuin zet. Vooraf reserveren via Visit Leuven is verplicht.
Voor kinderen is er 'Tuinman Dré vertelt', vier audioverhalen op maat van families. En vanaf de zomervakantie kunnen gezinnen op expeditie met een grote zoek- en doekaart.

4 seizoenen feest
We trappen het feestjaar en de zomer af op zondag 20 juni van 14 tot 19u met muziek, dans en een humoristische, interactieve show met 4 gigantische kevers. Elke bezoeker kan bovendien een kruidig hapje proeven. Je kan ook de introfilm bekijken, de audiogids beluisteren of een rondleiding volgen. Ook de start van de herfst, winter en lente laten we niet ongemerkt voorbij gaan.

Daarnaast programmeert 30CC enkele voorstellingen in de Kruidtuin. Ook grote stadsevenementen zoals Open Monumentendag of Leuven Kermis, krijgen een luik in de Kruidtuin.

 
Praktisch

Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.leuven.be/kruidtuin.

Het programma van het openingsfeest op zondag 20 juni.

Reserveren voor een rondleiding kan via Visit Leuven.

1/8
Naam
200 jaar Kruidtuin
Datum
20 juni 2021 - 19 juni 2022
Locatie
Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven