Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

200 jaar Kruidtuin

In 2021 viert de Leuvense Kruidtuin zijn 200ste verjaardag. Het ideale moment om de rijke geschiedenis in de kijker te zetten met een minidocufilm en een audiogids. Wie liever met een gids op stap gaat, kan kiezen uit twee rondleidingen. Ook voor families met kinderen is er een nieuw aanbod.

Minidocufilm als start van je bezoek
Het Poortgebouw zit in een gloednieuw jasje en fungeert als het onthaal voor je bezoek aan de Kruidtuin. Centraal staat een minidocumentairefilm over het verleden, heden én de toekomst van de Kruidtuin. In die introfilm neemt de stadsarchivaris je mee naar het Leuvense Stadsarchief. Aan de hand van historische prenten, plannen, foto’s en een handgeschreven plantenlijst reconstrueert ze de boeiende geschiedenis van de tuin. De hoofdtuinier vertelt je meer over de Kruidtuin vandaag. De architect van het masterplan geeft je tot slot een korte blik op de toekomstplannen.

Beluister verhalen in de tuin
Wie graag nog meer wil weten of graag dieper de geschiedenis induikt, kan op stap door de tuin met de audiogids. Op 8 locaties kan je met je smartphone een QR-code scannen. De stem van gastvrouw Hannelore van Besouw (onder andere bekend van Studio Brussel) vertelt je meer over die locatie. Bovendien flitst de audiogids je aan elke halte ook even terug in de tijd. Je kan de verhalen in willekeurige volgorde beluisteren en kiest dus je eigen route langs de QR-codes. De audiogids is gratis.

Met gids op stap
Wie een rondleiding verkiest, kan deelnemen aan de basisrondleiding voor een algemene kennismaking met de tuin. Wie graag dieper duikt in het botanische verhaal een meer te weten komt over wetenschappelijke evoluties op vlak van geneeskunde, biotechnologie, biodiversiteit en natuurbeheer, kan kiezen voor ‘Van (on)kruid tot wetenschap’. Deze wandeling zet aan het einde ook een stapje buiten de Kruidtuin. Reserveren kan bij Visit Leuven.

Expeditie Kruidtuin voor gezinnen
Bezoek je de Kruidtuin met kinderen? Kies dan voor Expeditie Kruidtuin. Aan de hand van een reuzengrote zoek- en doekaart met 7 leuke opdrachten verken je de tuin. Speciaal is dat 2 opdrachten elk seizoen veranderen. Hou je kaart dus goed bij en kom langs in de zomer, herfst, winter en lente om de Kruidtuin helemaal te doorgronden.

Daarbovenop kan je op 4 locaties een fantasierijk verhaal beluisteren van tuinman Dré. Elk seizoen heeft een eigen verhaal. Scan met je smartphone de QR-code om het verhaal te beluisteren. Herken jij de stemmen van Bartel van Riet, Lennaert Maes of Sien Wynants?

Praktische info
De minidocufilm kan je gratis bekijken in het Poortgebouw.

De audiogids kan je beluisteren op 8 verschillende locaties in de tuin. Scan de QR-code met je smartphone en druk op de oranje play-knop. Tip: neem oortjes of een koptelefoon mee naar de Kruidtuin voor de beste beleving van de audiogids.

Reserveren voor een rondleiding met gids kan online bij Visit Leuven.

Vanaf 10 juli kan je in het poortgebouw de opdrachtenkaart van Expeditie Kruidtuin vinden. De 4 luisterverhalen van tuinman Dré staan verspreid over de tuin: aan de oranjerie, aan de grote vijver, aan de varenkas en in de fruittuin. Je vindt een groot plan met deze locaties in het Poortgebouw.

Info
Naam
200 jaar Kruidtuin
Datum
20 juni 2021 - 19 juni 2022
Locatie
Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30
Uur
1/5 - 30/9: 8-20u, zon- en feestdagen: 9-20 uur, 1/10 - 30/4: 8-17u, zon- en feestdagen: 9-17u
Prijs
gratis
E-mail
kruidtuin@leuven.be
Website
www.leuven.be/kruidtuin
1/1
Naam
200 jaar Kruidtuin
Datum
20 juni 2021 - 19 juni 2022
Locatie
Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30
Uur
1/5 - 30/9: 8-20u, zon- en feestdagen: 9-20 uur, 1/10 - 30/4: 8-17u, zon- en feestdagen: 9-17u
Prijs
gratis
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven