Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Academie voor het Leuvens dialect

Al gezien dat in Leuven oude straatnamen ook in het dialect worden aangeduid? Die pluim mag de Akademie van 't Leives op haar hoed steken.

Akademie van 't Leives
Dat dialecten in heel Vlaanderen onder druk staan, is geen geheim. De bijzonder actieve Leuvense Akademie laat het niet aan haar hart komen en promoot het Leuvens met de nodige gezelligheid en kwinkslagen.

De vereniging bestudeert het Leuvense dialect (woordgebruik, uitdrukkingen, evolutie …), houdt de kennis en het gebruik ervan in stand, en moedigt dat met allerlei initiatieven aan: publicaties (waaronder een woordenboek van het Leuvens), een jaarlijks spektakel ‘de Leivese achteneun’ en vooral ook gezellige bijeenkomsten. De voertaal, dat spreekt, is het Leuvens.

Leuvens leren? Het kan op de facebookpagina www.facebook.com/leuvensdialect met het woord van de dag of blader door het Leuvens lexicon.

Info
Naam
Academie voor het Leuvens dialect
E-mail
floryvloebergs@hotmail.com
Facebook
www.facebook.com/Leuvensdialect
Type
Erfgoedvereniging
1/4
erfgoedvereniging
Naam
Academie voor het Leuvens dialect
E-mail
Facebook
Meer info
Terug naar boven