Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Op ontdekkingstocht naar de beiaard van de universiteitsbibliotheek

Wist je dat de beiaard een Vlaamse uitvinding is (anno 1510!) en dat Leuven met vijf beiaarden tot de wereldwijde top behoort? De beiaard in de bibliotheektoren is zelf een van de grootste ter wereld. Ontdek met je klas alles over dit enorme instrument tijdens een bezoek aan de bibliotheektoren.

Tijdens de beklimming neemt beiaardier Luc je mee doorheen de expo over de geschiedenis van de bibliotheek en zijn beiaard tijdens de twee Wereldoorlogen. Op het balkon geniet je van een fantastisch uitzicht over de stad. Misschien kan je je school of je huis wel zien. Tenslotte ga je backstage de beiaardkamer in voor een klasconcertje.

Tip: laat beiaardier Luc vooraf weten welke liedjes je graag hoort of meezingt met de beiaard via beiaard@kuleuven.be. (Bijna) Alles kan: van Alvaro Soler tot Coldplay.

Praktische info

Je kan iedere donderdag een begeleid bezoek aan de beiaard van de universiteitsbibliotheek brengen. Een bezoek duurt 1,5 uur. 

Reserveren kan via universiteitsbibliotheek@kuleuven.be.

Een begeleid bezoek kost 120 euro. Voor het secundair onderwijs komt er nog 2 euro per kind bij. Lagere schoolkinderen betalen niet extra, maar voor de begeleidende leerkrachten is het 5 euro per persoon. Maximum 30 leerlingen per bezoek.
Info
Naam
Beiaardbezoek
Locatie
Universiteitsbibliotheek, Ladeuzeplein 21
Prijs
120 euro
Reservatie
universiteitsbibliotheek@kuleuven.be
1/1
Naam
Beiaardbezoek
Locatie
Universiteitsbibliotheek, Ladeuzeplein 21
Prijs
120 euro
Reservatie
universiteitsbibliotheek@kuleuven.be
Meer info
Terug naar boven