SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 22
									AND imr.partno2 = 23
Beiaardconcert op Wereldvluchtelingendag met en voor vluchtelingen | Nieuws | Erfgoedcel Leuven
  • In Alles
    • In Publicaties
    • In Organisaties
    • In Projecten

Beiaardconcert op Wereldvluchtelingendag met en voor vluchtelingen

20 juni 2016

Elk jaar vindt op 20 juni de Wereldvluchtelingendag plaats. Het is een dag om aandacht te besteden aan het lot van de vele vluchtelingen die have en goed hebben achtergelaten en daardoor kampen met allerlei problemen van fysieke, mentale en praktische aard. Overal ter wereld worden op deze dag een groot aantal culturele, educatieve en sportevenementen met en voor vluchtelingen georganiseerd.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen, FARO, de Vlaamse Beiaardvereniging en de Vlaamse Unesco Commissie doen een gezamenlijk actie om ook de vele talenten van vluchtelingen te waarderen en te wijzen op het erfgoed van ‘vluchten’ en mensen op de vlucht dat onze musea, archieven, erfgoedbibliotheken enz. bewaren en tonen. 

Unieke beiaardontmoetingen
In onder andere Leuven, Brugge, Mechelen en Veurne wordt Wereldvluchtelingendag ingeluid door de beiaard. De beiaardiers van deze steden geven een concert voor een groep vluchtelingen uit de regio en doen vanuit de beiaardtoren een muzikale oproep tegen racisme en discriminatie met de beiaardversie van het bekende ‘Bange blanke man’ van Willem Vermandere.

In Leuven neemt universiteitsbeiaardier Luc Rombouts op maandag 20 juni enkele vluchtelingen uit het opvangcentrum in Lubbeek en de leerlingen van de OKAN-klas van Middenschool Ter Beuke mee in de toren van de Universiteitsbibliotheek. Dit beiaardconcert start met 'Bange, blanke man' van Willem Vermandere, maar daarnaast speelt Luc Rombouts ook enkele verzoeknummers van de vluchtelingen.

1/1
E-mail
Tel
016 27 22 85
Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee