SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 170
									AND imr.partno2 = 23
Beiaardmuziek kleurt de zomer | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Beiaardmuziek kleurt de zomer

14 juni 2021

Leuven Bells, het zomerse beiaardfestival, zorgt ook dit jaar voor extra sfeer in de stad. Van 20 juni tot 28 augustus spelen Belgische en Nederlandse beiaardiers maar liefst 16 concerten op 4 Leuvense beiaarden. Je kan gratis van de concerten genieten in de buurt van de Leuvense klokkentorens.
Zowel gevestigde waarden als jong beiaardtalent nemen plaats achter het klavier. Leuven Bells geeft in dit Vanden Gheynjaar bijzondere aandacht aan muziek van Matthias Vanden Gheyn, de Leuvense stadsbeiaardier van wie we in 2021 het 300ste geboortejaar vieren.

4 beiaarden, 16 concerten
Leuven Bells start met een concertreeks op de Vredesbeiaard in de gerestaureerde Abdij van Park. De vier gastbeiaardiers zijn allen verbonden aan een (voormalige) norbertijnenabdij, omdat we dit jaar de 900ste verjaardag van de norbertijnenorde vieren.
Op 25 juli neemt de beiaard van de Sint-Geertruikerk de fakkel over voor de volgende vier concerten. De beiaard van de Universiteitsbibliotheek aan het Ladeuzeplein zorgt ’s avonds voor extra sfeer in de stad met concerten op vier donderdagavonden.
Tot slot kan je in het Groot Begijnhof op zaterdagnamiddag 4 concerten beluisteren. Opvallend daarbij is dat de gastbeiaardiers allen vaste bespeler zijn van een Vanden Gheynbeiaard, een beiaard van de hand van de Leuvense klokkengieter Andreas Jozef Vanden Gheyn, de jongere broer van Matthias.

Het volledige programma kan je raadplegen op www.leuvenbells.be.

Luisterplaatsen
De luisterplaatsen zijn onder voorbehoud. Als de coronamaatregelen het toelaten, richten we dit jaar opnieuw een luisterplaats in voor elk concert. Via een flyer of een QR-code geven we daar de titels en componisten van de gespeelde werken mee aan de luisteraars.

Leuven Bells is een initiatief van de curator Beiaardcultuur Leuven, in opdracht van KU Leuven en Stad Leuven.

1/4
Naam
Leuven Bells 2021
Datum
20 juni - 28 augustus 2021
Prijs
gratis
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven