Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Bijzondere reuzentweeling

De Leuvense reuzencultuur leeft. In 2017 werden maar liefst vier nieuwe Leuvense reuzen geboren, waaronder een bijzondere reuzentweeling. Hieronder kan je het filmpje bekijken van de making of.

Nieuw reuzenconcept
Wat uniek is aan deze reuzentweeling, is dat de reuzen zo ontworpen zijn, dat hun identiteit kan veranderen naargelang de groep die er met de reus op uittrekt.

Dit concept werd bedacht door Anne Heyman, Babs Boey en Iwona Pom en is geïnspireerd op de vormelijk gestyleerde dansers van het Triadische Ballet (1920) van Duits kunstenaar Oskar Schlemmer. Voor Schlemmer waren personages in de eerste plaats vormen: via hun maskers en kostuums wilde hij bovenpersoonlijke types creëren.

Voor de basisstructuur van de reuzen werden heel wat recuperatiematerialen gebruikt.
De hoofden van de reuzen zijn zo ontworpen dat elke groep die de reus adopteert
er een eigen gezicht aan kan geven. Ook de handen, neus, hoofddeksels, attributen, zijn zo
gemaakt dat ze gemakkelijk kunnen aangepast worden. De kleding van de reuzen zal ook telkens wijzigen naargelang hun identiteit. De tweeling zal dus op termijn een uitgebreide garderobe hebben.

Voor Divers Leuven
De afdeling diversiteit & gelijke kansen van de stad Leuven beheert deze bijzondere reuzentweeling. Zij zullen de diverse groepen in Leuven aanmoedigen om met dit cultureel erfgoed aan de slag te gaan. Reuzen zijn bij uitstek een sociaal gebeuren. Ze ontstaan en bestaan enkel in groepsverband. Met deze reuzentweeling kunnen de verschillende verenigingen die werken rond diversiteit en gelijke kansen met een eigen identiteit en verhaal naar buiten komen.

Info
E-mail
an.engelen@leuven.be
Tel
016 27 28 85
Partners
Afdeling diversiteit en gelijke kansen, Erfgoedcel Leuven, Youtopia, Nihao Leuven, Femma Naaisalon Leuven,
Website
www.leuven.be/diversiteit-en-gelijke-kansen
Terug naar boven