SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 80
									AND imr.partno2 = 23
Bouw mee aan het stadhuis van de toekomst | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Bouw mee aan het stadhuis van de toekomst

25 oktober 2018

Het historische stadhuis op de Grote Markt is één van de mooiste gotische stadhuizen ter wereld. Achter de indrukwekkende, opgefriste beeldengevel schuilt niet alleen een prachtig interieur maar ook meer dan 550 jaar geschiedenis. Helaas is dat nauwelijks bekend bij bewoners en bezoekers. En dat is jammer. Het stadhuis is als icoon van de stad ook te weinig bezoekbaar. Daar willen we verandering in brengen. Tegen 2026 zal het stadhuis een nieuwe invulling krijgen als open huis van en voor de stad. De grote lijnen van deze herbestemming zijn ondertussen uitgezet. Omdat we ook graag weten wat jij belangrijk vindt, is er een eerste online bevraging die je van 31 oktober tot 11 november kan invullen.

Het stadhuis blijft ook in de toekomst de plek voor de gemeenteraad, voor huwelijken en recepties, maar krijgt daarnaast ook een volwaardige culturele en toeristische functie. Het onthaal van Toerisme Leuven zal hierbij ook uitgebreid en meer zichtbaar worden.

Online bevraging

Vul vanaf 31 oktober de vragenlijst in via www.leuven.be/stadhuis, ontdek zo de grote lijnen van de herbestemming en duid aan wat jij belangrijk vindt. De resultaten van deze eerste bevraging worden meegenomen in de projectdefinitie die de basis vormt van de verdere uitwerking. Je kan ook aangeven of je op de hoogte wilt blijven van de plannen of zelf mee wil nadenken over de toekomst.

Infomarkt en rondleidingen

Wil je meer weten over de plannen, kom dan naar de infomarkt in het stadhuis. Medewerkers van de stad beantwoorden je vragen.

  • zondag 4 november van 10 tot 17.30 uur
  • maandag 5 november van 17 tot 21.30 uur
  • dinsdag 6 november van 10 tot 13 uur
  • woensdag 7 november van 13 tot 17 uur
  • donderdag 8 november van 10 tot 13 uur en van 17 tot 21.30 uur

    Wie eerst nog graag het hele stadhuis met eigen ogen wil zien, kan gratis deelnemen aan een inspirerende rondleiding.
    Inschrijven is nodig en kan via www.leuven.be/stadhuis.