Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Buurtwerking Groot Redingenhof

Het Groot Redingenhof beslaat het woongebied binnen de stadsvest van Leuven tussen de Kapucijnenvoer, de Janseniusstraat, de Schapenstraat en een deel van de Tervuursevest, met inbegrip van het Groot Begijnhof. In 1982 richten enkele bewoners de buurtwerking op om het wonen en leven in deze buurt beter en aangenamer te maken.

De buurtwerking ijvert ervoor om de buurtschapszin te vergroten en om samen met de officiële instanties te zoeken naar mogelijkheden om het woon- en leefmilieu in de buurt te verbeteren.

Elke tweede donderdag van de maand vergadert het buurtcomité in een lokaal van het Koninklijk Atheneum, Redingenstraat 90. Iedereen kan hierbij aansluiten.

Enkele wapenfeiten: Het buurtcomité zorgde in 2003 voor een bijzondere drinkwaterfontein in de Redingenstraat, hun 'Dijle-eend'. In 1988 zag reus Jan Van den Graetmolen dankzij hen het levenslicht. Naast de uitgave van een buurtkrant, stuurt het buurtcomité ooievaar Leopold naar alle buurtborelingen en organiseert het jaarlijks een lichtfeest.

Info
Naam
Buurtwerking Groot Redingenhof
E-mail
buurtredingenhof@gmail.com
Facebook
www.facebook.com/grootredingenhof/?fref=ts
Type
Erfgoedvereniging
Website
www.grootredingenhof.be
1/6
erfgoedvereniging
Naam
Buurtwerking Groot Redingenhof
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven