• In Alles
    • In Publicaties
    • In Organisaties
    • In Projecten

Campanae Lovanienses

Als we het over beiaarden hebben, zijn Leuvenaars verwend. Er hangen er maar liefst vier in het centrum van de stad: in de Sint-Pieterskerk, de Universiteitsbibliotheek, de Sint-Geertruikerk en de kerk van het Groot Begijnhof. Geen wonder dat veel mensen weg zijn van het carillon en van klokken, dat ze zich hebben verenigd en dat hun vereniging een welluidende naam draagt: Campanae Lovanienses is Latijn voor ‘de Leuvense klokken'.

Over Leuvense klokken, klepels en beiaarden
De klokken- en beiaardvereniging Campanae Lovanienses is actief sinds 1988 en heeft momenteel ongeveer 300 leden. Je kunt er lid van worden en deelnemen aan de activiteiten. Die spitsen zich uiteraard toe op het grootste instrument ter wereld en op zijn lotgevallen: het klokkenspel. Actieve leden organiseren mee, schrijven teksten, maken foto’s… Sinds november 2014 erkende UNESCO de Belgische beiaardcultuur als voorbeeldpraktijk. De Leuvense Campanae Lovanienses trokken mee aan dit verhaal.

Iedereen met een hart voor beiaarden – een uitvinding van de Lage Landen – is welkom bij Campanae Lovanienses. Wie lid is, krijgt de nieuwsbrief, kan elk jaar mee op uitstap en heeft gratis toegang tot andere activiteiten. Maar vooral: je steunt zo de Leuvense beiaardcultuur.

Info
Naam
Campanae Lovanienses
E-mail
luc.rombouts@telenet.be
Type
Erfgoedvereniging
Website
www.campanaelovanienses.be
1/5
erfgoedvereniging
Naam
Campanae Lovanienses
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee