Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Campanae Lovanienses

Als we het over beiaarden hebben, behoort Leuven tot de wereldtop. Er hangen er maar liefst vier in het centrum van de stad: in de Sint-Pieterskerk, de Universiteitsbibliotheek, de Sint-Geertruikerk en de kerk van het Groot Begijnhof. En een vijfde beiaard, ook de jongste telg van de familie, hangt net buiten het centrum: de Vredesbeiaard in de Abdij van Park. Geen wonder dat veel mensen weg zijn van het carillon en van klokken, dat ze zich hebben verenigd en dat hun vereniging een welluidende naam draagt: Campanae Lovanienses is Latijn voor ‘de Leuvense klokken'.

Over Leuvense klokken, klepels en beiaarden
De klokken- en beiaardvereniging Campanae Lovanienses is actief sinds 1988 en heeft momenteel ongeveer 150 leden. Je kan lid van worden en deelnemen aan de activiteiten. Die spitsen zich uiteraard toe op het grootste instrument ter wereld en op zijn lotgevallen: het klokkenspel. Actieve leden organiseren mee, schrijven teksten, maken foto’s… Sinds november 2014 erkende UNESCO de Belgische beiaardcultuur als voorbeeldpraktijk. De Leuvense Campanae Lovanienses trokken mee aan dit verhaal.

Iedereen met een hart voor beiaarden – een uitvinding van de Lage Landen – is welkom bij Campanae Lovanienses. Wie lid is, krijgt de gedrukte nieuwsbrief met inhoudelijke artikels, kan elk jaar mee op uitstap en heeft gratis toegang tot andere activiteiten. Maar vooral: je steunt zo de Leuvense beiaardcultuur.

1/5
erfgoedvereniging
Naam
Campanae Lovanienses
E-mail
Facebook
Meer info
Terug naar boven