Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG)
Vlaanderen was en is een landbouwland. Dat verleden heeft ongelooflijk veel zichtbare en minder zichtbare sporen nagelaten. Je kan de Vlaamse geschiedenis niet begrijpen zonder je in dat verhaal te verdiepen. En dan beland je als vanzelf bij het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG). Wie landbouw zegt, zegt ook voeding. Ook de geschiedenis van ‘de inwendige mens' staat hier op het menu.
De boer op
CAG is het landelijk erkend expertisecentrum voor agrarisch erfgoed in Vlaanderen. Het bestudeert de geschiedenis en het erfgoed van landbouw, platteland en voeding van 1750 tot vandaag. Dit cultureel erfgoed wordt belicht in een nationale en internationale context en met een blik op de toekomst.
Als expertisecentrum ondersteunt en adviseert CAG organisaties die met deze thematiek bezig zijn en streeft het naar samenwerking op maat van en met partners. Daarnaast spreekt CAG het brede publiek aan met evenementen, tentoonstellingen, publicaties, lezingen én via het internet. Wetenschappelijke ondersteuning wordt verstrekt door het Interfacultair Centrum Agrarische Geschiedenis (ICAG) van de KU Leuven, een zusterorganisatie van CAG.
Wie belangstelling heeft voor de geschiedenis en het erfgoed van landbouw, platteland en voedingsgewoonten kan bij CAG terecht voor meer informatie.
- Naam
- CAG
- Adres
- Atrechtcollege Naamsestraat 63, 3000 Leuven
- Tel
- 016 32 35 25
- contact@cagnet.be
- www.facebook.com/CentrumAgrarischeGeschiedenis
- Website
- www.hetvirtueleland.be/
- Naam
- CAG
- Adres
- Atrechtcollege Naamsestraat 63, 3000 Leuven
- Tel
- 016 32 35 25
- contact@cagnet.be
- pagina
Leuvens erfgoed, doe mee
-
Activiteiten
Bekijk wat er al op het erfgoedprogramma staat. Of laat weten welke erfgoedactiviteit jij organiseert.
-
Organisaties
Zin om je aan te sluiten bij een van de erfgoedorganisaties als vrijwilliger of als fan? Ontdek waar jouw interesse zit.
-
Zelf een idee
Een idee om rond erfgoed te werken? Laat het horen en wie weet kunnen we samenwerken.