Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG)

Vlaanderen was en is een landbouwland. Dat verleden heeft ongelooflijk veel zichtbare en minder zichtbare sporen nagelaten. Je kan de Vlaamse geschiedenis niet begrijpen zonder je in dat verhaal te verdiepen. En dan beland je als vanzelf bij het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG). Wie landbouw zegt, zegt ook voeding. Ook de geschiedenis van ‘de inwendige mens' staat hier op het menu.

De boer op
CAG is het landelijk erkend expertisecentrum voor agrarisch erfgoed in Vlaanderen. Het bestudeert de geschiedenis en het erfgoed van landbouw, platteland en voeding van 1750 tot vandaag. Dit cultureel erfgoed wordt belicht in een nationale en internationale context en met een blik op de toekomst.

Als expertisecentrum ondersteunt en adviseert CAG organisaties die met deze thematiek bezig zijn en streeft het naar samenwerking op maat van en met partners. Daarnaast spreekt CAG het brede publiek aan met evenementen, tentoonstellingen, publicaties, lezingen én via het internet. Wetenschappelijke ondersteuning wordt verstrekt door het Interfacultair Centrum Agrarische Geschiedenis (ICAG) van de KU Leuven, een zusterorganisatie van CAG.

Wie belangstelling heeft voor de geschiedenis en het erfgoed van landbouw, platteland en voedingsgewoonten kan bij CAG terecht voor meer informatie.

Info
Naam
CAG
Adres
Atrechtcollege Naamsestraat 63, 3000 Leuven
Tel
016 32 35 25
E-mail
contact@cagnet.be
Facebook
www.facebook.com/CentrumAgrarischeGeschiedenis
Website
www.hetvirtueleland.be/
1/3
expertisecentrum
Naam
CAG
Adres
Atrechtcollege Naamsestraat 63, 3000 Leuven
Tel
016 32 35 25
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven