Cinema Leuven. Filmaffiches in the picture(s) | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

Cinema Leuven. Filmaffiches in the picture(s)

Deze allereerste tentoonstelling in OPEK toonde een selectie uit de bijzondere collectie filmaffiches van het Leuvense stadsarchief. Voor liefhebbers van retro, affichekunst en film en voor al wie een stukje Leuvense bioscoopgeschiedenis wilde (her)ontdekken.

Cinema Rex, Eden, Forum, Lovanium, enz. Ze bestonden ooit in Leuven! Dat verleden kwam weer tot leven aan de hand van de prachtige collectie filmaffiches van het Stadsarchief. Ze telde 2945 stuks uit de periode 1932-1968 en was nog nooit aan het publiek getoond. Nu wel dankzij Cinema Leuven, de allereerste tentoonstelling in OPEK.
Deze expo liet je verschillende facetten van het Leuvense bioscoopverleden ontdekken: met de originele affiches in de hoofdrol, aangevuld met bijzondere beeldfragmenten en verhalen en herinneringen van Leuvenaars die erbij waren.

Cinema ZED toonde in een kleine cinema op de tentoonstelling een exclusieve compilatie van Leuvense bioscoopjournaals: stukjes Leuvense actualiteit die vroeger in de bioscoop gedraaid werden voordat de film begon. Als aanvulling op de tentoonstelling werd er ook een cahier uitgegeven door Uitgeverij Peeters.

Tijdens KULTURAMA konden bezoekers themarondleidingen boeken, gegidste rondleidingen volgen of genieten van de filmreeks 'Cinematopia', gepresenteerd door Cinema ZED. Hierin brachten twee documentaires, twee kortfilms en twee langspeelfilms ode aan de cinema en haar cinefiele bezoekers, vroeger en nu.

 

 

Info
Naam
Cinema Leuven. Filmaffiches in the picture(s)
Datum
16 februari t.e.m. 31 maart 2012
Locatie
OPEK
Partners
Een initiatief van Erfgoedcel Leuven, Stadsarchief Leuven, dr. Leen Engelen (MAD Faculty KHLim/PHL, KU LEUVEN). In samenwerking met Cinema ZED en Mooss vzw.
Website
www.cinemaleuven.be
Type
Tentoonstelling
1/7
tentoonstelling
Naam
Cinema Leuven. Filmaffiches in the picture(s)
Datum
16 februari t.e.m. 31 maart 2012
Locatie
OPEK
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee