Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Blendeff

Op het online platform Blendeff vind je wetenschappelijk erfgoed en museale collecties van de KU Leuven. De Leuvense universiteit bewaart immers een omvangrijk patrimonium aan waardevolle stukken en representatieve collecties. Op het platform vind je zowel een zestiende-eeuws familieportret als het skelet van een Groenlandse walvis.

Waarom Blendeff?

Via Blendeff wil KU Leuven zoveel mogelijk museale erfgoedobjecten toegankelijk maken voor onderzoekers, studenten en het brede publiek. De databank bevat niet alleen collectiebeschrijvingen, nieuwsberichten en contextverhalen over de collecties, maar per object ook een documentatiefiche met afbeeldingen. De databank wordt steeds verder aangevuld.

Vanwaar de naam?

De website ontleent haar naam aan de Luikse schilder Lambert Blendeff (ca. 1650-1721). Blendeff is vooral bekend als graveur van prenten en embleemreeksen ter illustratie van collegedictaten. In 1684 werd hij benoemd tot iconograaf van de Leuvense universiteit. Hij kan dus worden beschouwd als een vertegenwoordiger van zowel kunst als wetenschap in een universitaire context. Dat maakt hem uiterst geschikt als ‘ambassadeur’ voor het bevorderen van de zichtbaarheid van het academisch en historisch erfgoed.

Info
Contact
blendeff@kuleuven.be
Partners
Wetenschappelijke Collecties en Erfgoed & Kunstpatrimonium KU Leuven i.s.m. LIBIS
Website
www.blendeff.be
1/4
Contact
blendeff@kuleuven.be
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven