SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 124
									AND imr.partno2 = 23
Curator voor beiaarden | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Curator voor beiaarden

5 mei 2020

Elke dag hoor je in de stad muziek uit de verschillende klokkentorens. Leuven staat met maar liefst 5 beiaarden dan ook aan de top van de internationale beiaardcultuur. De stad en de KU Leuven benadrukken zo het belang van dit immaterieel erfgoed. De lokale beiaardcultuur kan immers bijdragen aan thema’s die voor de stad en universiteit belangrijk zijn, zoals levenskwaliteit, positieve omgang met diversiteit en innovatie.

Beiaardier Luc Rombouts aangesteld
Met de aanstelling tot curator krijgt beiaardier Luc Rombouts de taak om de werking van de beiaarden te coördineren en te promoten. Hij bespeelt al jarenlang de beiaard van de Universiteitsbibliotheek en van het Groot Begijnhof. Sinds 2018 is hij ook titularis van de nieuwe Vredesbeiaard in de Abdij van Park.
In zijn nieuwe rol als curator zal hij nauw samenwerken met Eddy Mariën, titularis van de stadsbeiaard in de Sint-Pieterskerk, en Marc Van Eyck, titularis van de kerkbeiaard van Sint-Geertrui.

De curator neemt de muzikale programmatie, de coördinatie van festivals zoals Leuven Bells, de educatieve werking en de promotie van de beiaarden voor zijn rekening. Daarnaast ondersteunt hij bij het onderhoud en beheer van een aantal beiaarden.

Meer info over de Leuvense beiaarden kan je op deze pagina lezen.

1/1
Terug naar boven