SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 103
									AND imr.partno2 = 23
Feest op het Damiaanplein | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Feest op het Damiaanplein

12 oktober 2019

Tien jaar geleden, op 11 oktober 2009, werd pater Damiaan in Rome heilig verklaard. Naar aanleiding van die verjaardag vindt op zaterdag 12 oktober een Damiaanfeest plaats op en rond – waar kan het ook anders – het Damiaanplein in Leuven.

Naar aanleiding van de 10e verjaardag van de heiligverklaring wil Damiaan Vandaag, het ontmoetingscentrum over pater Damiaan, het contact met de Leuvenaar versterken en onderzoeken wat Damiaan voor de buurt en de stad kan betekenen. Het leven van Damiaan kan veel mensen inspireren. Daarom is het van belang om de verhalen en het erfgoed rond pater Damiaan meer bekendheid te geven. Samen met de buurt wil Damiaan Vandaag bekijken hoe dat meer tot uiting kan komen in de buurt, bijvoorbeeld met een standbeeld of met buurtactiviteiten in de kapel.

Feestprogramma
Op zaterdag 12 oktober is iedereen welkom op het Damiaanplein, tussen 12 en 21 uur. Op het programma staan onder meer een expo, rondleidingen en concerten.

Openluchtexpo

Doorlopend kan je er de fototentoonstelling 'Van Jozef tot Damiaan, van kerk tot plein' bezoeken, die een blik geeft op de geschiedenis van het Damiaanplein, de kerk, maar bv. ook van de overbrenging van het stoffelijk overschot van Damiaan in 1936 naar Leuven. Er werden ook enkele sleutelfiguren geïnterviewd. Hun verhaal kan je bekijken in een filmpje in de kerk.

Je kan iets drinken in de buurtbar van het Wereldcafé en meedoen aan een wandelzoektocht langs plekken in Leuven die een rol gespeeld hebben in het leven van Pater Damiaan. Er zijn ook begeleide wandelingen aan de kerk, de crypte en het klooster (1 uur) en door de stad (2 uur).

Gratis concerten en begeleide wandelingen

Om 15 en 20 uur kan je er in de Sint-Antoniuskapel genieten van een gratis concert met stadssopraan Noémie Schellens en pianist Peter Jeurissen. De stad Leuven biedt dit concert gratis aan, maar je moet je wel vooraf inschrijven op evenementen@leuven.be of 016 27 22 54.

De rondleidingen op de Damiaansite (klooster, kerk, plein) met stadsgids Brigitte D'Haese vertrekken om 12.45 en om 16.45 uur aan de ingang van de kerk op het Damiaanplein.

De Damiaanwandelingen door de stad met Leuven Inside Out vertrekken om 12.30 en om 16.30 uur aan de ingeng van de kerk op het Damiaanplein.

  • Reserveren concert via evenementen@leuven.be
  • Reserveren rondleiding en wandeling via info@damiaanvandaag.be

Downloads

1/2
Naam
Damiaanfeest
Datum
12 oktober
Locatie
op en rond Damiaanplein
Uur
tussen 12 en 21 uur
Prijs
gratis
Reservatie
reservatie concert 15 of 20 uur via evenementen@leuven.be; reservatie wandelingen via info@damiaanvandaag.be
Bekijk downloads Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven