Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

De Leuvense Scene op dvd en in boek

'De Leuvense Scene', de derde in de reeks Leuvense documentaire films van Fonk vzw, is nu te koop in de reguliere boekhandels en op de webshop van Dalton. Aan de hand van sappige getuigenissen van muzikanten, producers, cafébazen, managers en organisatoren word je ondergedompeld in de memorabele jaren van de Leuvense muziekscene van de vroege jaren ’70 tot de vroege jaren ’80.

Leuven, in de lente 1973. Op de Oude Markt verzamelt een groep muzikanten: Armand Hombrouckx, Jean-Marie Aerts, Raymond Van het Groenewoud, Kris De Bruyne, Stoy Stoffelen, Luc Tegenbos, Jokke Kerkhofs, Erik van Neygen en een 20-tal andere muzikanten poseren voor een foto die al snel een iconische status kreeg. Maar waarom verzamelden ze destijds in Leuven? Waren ze toevallig allemaal op de Oude Markt die dag? Of is er meer aan de hand?

De nieuwe documentaire film De Leuvense Scene van Fonk vzw schetst een portret van deze muziekscene in Leuven van de 70's tot de vroege 80's. Aan de hand van getuigenissen van velen die er toen bij waren. Muziekkenner Jan Delvaux zorgt voor de presentatie en interviews.

Dvd: te koop vanaf 15 november 2016
De Leuvense Scene was tussen 5 en 18 oktober te zien in Cinema ZED, maar is nu ook te koop op dvd. Je kan de dvd kopen via alle reguliere kanalen (Fnac, Standaard Boekhandel, online shops,…) en in de webshop van Dalton: www.daltonshop.be.

Special edition: te koop vanaf 1 december 2016
De “special edition” van de dvd bevat de film én een uniek foto- en knipselboek vol drukwerk, artikels en foto’s die de productieploeg verzamelde doorheen de researchperiode. De opbouw van dit boek vol archiefmateriaal (knipsels, albumcovers, nota’s, posters en vooral veel foto’s die opgedolven werden uit de persoonlijke archieven van mensen die actief waren in de scene) volgt de vertelling van de film. Zo kan je de beelden uit de film op je eigen tempo herbekijken. Deze “special edition” zal te koop zijn vanaf 1 december 2016 in Fnac Leuven en in de webshop van Dalton: www.daltonshop.be.


Partners: De Leuvense Scene is een derde documentaire van Fonk vzw in samenwerking met Erfgoedcel Leuven, provincie Vlaams-Brabant, Muziekcentrum Het Depot en vele medewerkers, supporters en sponsoren (zie www.deleuvensescene.be/ploeg-partners)

Info
Naam
De Leuvense Scene
Locatie
www.daltonshop.be
Prijs
15 euro (richtprijs dvd)
Website
www.deleuvensescene.be
1/2
docu
Naam
De Leuvense Scene
Locatie
www.daltonshop.be
Prijs
15 euro (richtprijs dvd)
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven