De Slag om Leuven | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

De Slag om Leuven

Op 10 mei 1940 valt Duitsland België binnen. Een week later, op 17 mei 1940 neemt het Duitse leger, na dagenlange hevige gevechten, Leuven in. Het is het begin van een periode van ruim 4 jaar bezetting van de stad. De Slag om Leuven vertelt het verhaal van WO II vanuit Leuvens perspectief en verweeft het verhaal van de stad met gebeurtenissen op (inter)nationaal niveau.

WO II in beeld

De film brengt alle belangrijke gebeurtenissen die zich voordoen op het nationale en internationale strijdtoneel in beeld. Alle relevante thema’s komen in de film aan bod : geopolitieke en militaire strategie, oorlogsschade, hongersnood totalitarisme, repressie, collaboratie en verzet, Jodenvervolging, vluchtelingen, bevrijding. Door het verband te leggen met de bredere context, worden de gebeurtenissen op lokaal niveau verduidelijkt. Op deze manier tracht Slag om Leuven gebeurtenissen die veraf lijken dichterbij te brengen. Thema’s en gebeurtenissen die behoren tot het verre verleden en de wereldgeschiedenis blijken nauw verwant met onze eigen directe leefomgeving.

De Slag om Leuven is volledig opgebouwd uit archiefbeelden uit binnen- en buitenland en bevat een schat aan beeldmateriaal opgenomen in Leuven. De voice-over, door Leuvenaar en zanger Daan, zorgt voor de nodige duiding bij de beelden.  

Praktisch

De DVD is te koop in verschillende boekhandels en via www.daltonshop.be .

Info
Naam
De Slag om Leuven
Prijs
12 euro
Te koop
boekhandels en daltonshop.be
Jaar
2019
Website
www.daltonshop.be/documentaires/lokale-historische-documentaires.html
1/1
docu
Naam
De Slag om Leuven
Prijs
12 euro
Te koop
boekhandels en daltonshop.be
Jaar
2019
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee