SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 86
									AND imr.partno2 = 23
Dialoogforum Religie. Helend. Verdelend | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Dialoogforum Religie. Helend. Verdelend

21 januari 2019

Wat is de betekenis van religie in oorlog en vrede? Hoe komen de aspecten conflict en verzoening naar voor in de islam? En welke rol spelen kunst en erfgoed in tijden van oorlog? Verschillende sprekers buigen zich over deze vragen tijdens het dialoogforum in PARCUM op 21 september. Schrijf je vooraf in.

De dag wordt ingeleid met een keynote-lezing door prof. dr. Jan De Volder over de precaire verhouding tussen religie, conflict en verzoening. Ahmed Azzouz komt vertellen over de betekenis van die aspecten binnen het islamitische geloof. Vervolgens neemt Gust De Preter je mee langs religieuze oorlogen. Na de middag brengt Erik Locht een uiteenzetting over religieus erfgoed in conflictgebieden. Als afsluiter van de dag neemt een gids samen met iemand uit een andere cultuur je mee in de tentoonstelling 'Religie - Helend - Verdelend'.

Meer info op de websie van PARCUM

Terug naar boven