Documentatiecentrum Vlaams-Brabant | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

Documentatiecentrum Vlaams-Brabant

Het Documentatiecentrum herbergt een unieke collectie publicaties over het erfgoed en verleden van de provincie Vlaams-Brabant en haar voorlopers (provincie Brabant en hertogdom Brabant). Je vindt er boeken over tal van onderwerpen zoals lokale geschiedenis, heemkunde, archeologie, monumenten, dialecten, genealogie, natuur, geografie enz. Verder bezit het Documentatiecentrum een uitgebreide collectie heemkundige en andere tijdschriften over Vlaams-Brabant en Brussel. De collectie is vrij toegankelijk en je kan werken ontlenen. Neem zeker een kijkje op de online catalogus op docvlaamsbrabant.bibliotheek.be

Door bij te dragen aan tentoonstellingen, publicaties, onderzoeksprojecten, studies en evenementen als Erfgoeddag wil het Documentatiecentrum een breed publiek laten kennismaken met het geheugen van Vlaams-Brabant.

Heb je interesse om de aangroei van de collectie op de voet te volgen? Regelmatig publiceren we een overzicht van de meest recente aankopen. Geef een seintje op documentatiecentrum@vlaamsbrabant.be en je krijgt het aanwinstenoverzicht rechtstreeks in je mailbox.

Of heb je suggesties voor een aankoop die niet in de collectie mag ontbreken. Geef je tip dan zeker door aan ons. Permanent zijn we op zoek naar publicaties, studies, tijdschriften of artieklen over Vlaams-Brabant en zijn verleden om zo de collectie actueel te houden.

Info
Naam
Documentatiecentrum Vlaams-Brabant
Adres
Vaartstraat 24 , 3000 Leuven
Open
di-vr: 9 tot 16.30 uur; juli en augustus gesloten tussen 12 en 13 uur
Tel
016 31 49 54
E-mail
documentatiecentrum@vlaamsbrabant.be
Type
documentatiecentrum
Website
www.vlaamsbrabant.be/documentatiecentrum
1/3
documentatiecentrum
Naam
Documentatiecentrum Vlaams-Brabant
Adres
Vaartstraat 24 , 3000 Leuven
Open
di-vr: 9 tot 16.30 uur; juli en augustus gesloten tussen 12 en 13 uur
Tel
016 31 49 54
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee