SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 54
									AND imr.partno2 = 23
Door de lens van de bezetter | Nieuws | Erfgoedcel Leuven
  • In Alles
    • In Publicaties
    • In Organisaties
    • In Projecten

Door de lens van de bezetter

1 juli 2017

Nog tot 11 november 2017 vind je in de kloostertuin van de Engelenburcht in Tildonk foto's van Duitse kunsthistorici, fotografen en architecten. Honderd jaar geleden, tijdens WO I, namen zij meer dan 10.000 foto's van erfgoed in o.a. Leuven en Vlaams-Brabant. Uniek beeldmateriaal over bouw- en kunstwerken, oorlogsvernielingen, verdwenen landschappen en het dagelijks leven tijdens WO I. Door de lens van de Duitse bezetter.

In de Engelenburcht in Tildonk is ook het Belevingscentrum ’14-’18 ingericht. De openluchttentoonstelling in de kloostertuin bestaat uit 11 modules met foto’s genomen door de Duitse bezetter in 1917 en 1918. De foto’s zijn van bijzonder goede kwaliteit, dankzij het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium (KIK-IRPA) in Brussel die al deze Duitse negatieven zorgvuldig heeft bewaard. In elke Vlaamse provincie en in Brussel loopt een gelijkaardige expo over deze ‘Duitse negatieven’.

Waar? Kloostertuin Engelenburcht, Kruineikestraat 5, 3150 Tildonk
Wanneer? Nog tot 11 november 2017, elke dag open tussen 8 en 22 uur.

Info: www.toerismevlaamsbrabant.be/doordelensvandebezetter  en www.kikirpa.be 

Partners: Dienst Erfgoed Vlaams-brabant, Toerisme Vlaams-Brabant en het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium in samenwerking met Engelenburcht (ONS) en de Nationale Loterij.

1/1
Datum
Nog tot 11 november 2017
Locatie
Tuin Engelenburcht Tildonk
Uur
Van 8 tot 22 uur
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee