Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Elsewhere#11 in BAC Atelier

De erfgoedplek: reserveer je rondleiding
Elsewhere vindt telkens plaats op een bijzondere erfgoedlocatie. Voor concert 11 is het BAC Atelier in het voormalig Instituut voor Bacteriologie aan de beurt. Samen met een gids kom je voorafgaand aan het concert alles te weten over de geschiedenis van dit academisch erfgoed. 
Reserveer vooraf je plaats voor de rondleiding via erfgoedcel@leuven.be, want de plaatsen zijn beperkt.

Over BAC Atelier
Het Instituut voor Bacteriologie (1899) was ooit een kweekvijver van bacteriën. In deze eerste spin-off van KU Leuven werden liters geneeskrachtig serum gebrouwen en baanbrekende vaccins ontwikkeld. Sinds 2016 is het voormalige Instituut een culturele broedplaats voor artistiek talent. In het BAC Atelier biedt KU Leuven studenten en personeelsleden ruimte voor experiment. Het architecten- en kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh is er momenteel artist in residence. Op 24 en 25.04.2019 heropent het BAC Atelier na renovatiewerken. Ook Elsewhere blaast dit beschermd monument graag nieuw leven in.


De muziek
Poolse celliste Resina en elektronica-vocalist Annelies Monséré vullen het voormalige bacteriologisch instituut met verstilde zondagavondmuziek.

Resina is het soloproject van de in Warschau wonende cellist, componist en improvisator Karolina Rec. In haar meeslepende performances tast ze een zo breed mogelijk klankpalet af met haar instrument, van fragiel en stil tot dense sonische wolken opgebouwd met loops, effecten en stemmen.

De support wordt verzorgd door fluisteraar, pianist en elektronica-kosmonaut Annelies Monséré, sinds 2000 vaste leverancier van introverte composities die gekenmerkt worden door eenvoudige structuren en terugkerende melodieën. 


Elsewhere#11 praktisch:

19:00 - rondleiding, gratis met concertticket, reserveren verplicht via erfgoedcel@leuven.be
20:00 - deuren
20:15 - concert Annelies Monséré
21:00 - concert Resina

Tickets
€ 12 (VVK) - € 14 (kassa); € 4 korting voor KU Leuven Cultuurkaart of STUKkaart houders
Via STUK of 30CC

Exclusief met UiTPAS:  Heb je al 20 punten gespaard met je UiTPAS? Ruil deze punten dan aan de ticketbalie van STUK of 30CC in  voor 1 gratis ticket voor deze Elsewhere. Wees er snel bij, dan bij jij hopelijk bij de 10 gelukkigen voor een gratis Elsewhere#11. 

Info
Naam
Elsewhere#11
Datum
Donderdag 25 april
Locatie
BAC Atelier, Vital Decosterstraat 102
Uur
19u-22u30
Prijs
Kassa: €14/€10, VVK: €12/€8
E-mail
erfgoedcel@leuven.be
Partners
30CC, Erfgoedcel Leuven, KU Leuven dienst cultuur, STUK
Website
https://www.30cc.be/nl/programma/item/elsewhere-11-resina--annelies-monsere
1/4
concert
Naam
Elsewhere#11
Datum
Donderdag 25 april
Locatie
BAC Atelier, Vital Decosterstraat 102
Uur
19u-22u30
Prijs
Kassa: €14/€10, VVK: €12/€8
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven