• In Alles
    • In Publicaties
    • In Organisaties
    • In Projecten

Elsewhere#11 in BAC Atelier

De erfgoedplek: reserveer je rondleiding
Elsewhere vindt telkens plaats op een bijzondere erfgoedlocatie. Voor concert 11 is het BAC Atelier in het voormalig Instituut voor Bacteriologie aan de beurt. Samen met een gids kom je voorafgaand aan het concert alles te weten over de geschiedenis van dit academisch erfgoed.

Over BAC Atelier

Het Instituut voor Bacteriologie (1899) was ooit een kweekvijver van bacteriën. In deze eerste spin-off van KU Leuven werden liters geneeskrachtig serum gebrouwen en baanbrekende vaccins ontwikkeld. Sinds 2016 is het voormalige Instituut een culturele broedplaats voor artistiek talent. In het BAC Atelier biedt KU Leuven studenten en personeelsleden ruimte voor experiment. Want zowel kunstenaars als wetenschappers zoeken constant nieuwe invalshoeken om onze wereld te vatten en te verklaren. Het architecten- en kunstenaarsduo Gijs Van Vaerenbergh is er artist in residence. Op 24 en 25.04.2019 heropent het BAC Atelier na renovatiewerken. Academisch erfgoed krijgt een tweede adem. Ook Elsewhere blaast dit beschermd monument graag nieuw leven in.

Meer informatie over BAC Atelier: https://www.kuleuven.be/cultuur/kunstwetenschap/bac-atelier

Reserveer vooraf je plaats voor de rondleiding via erfgoedcel@leuven.be, want de plaatsen zijn beperkt.

De muziek
Poolse celliste Resina en elektronica-vocalist Annelies Monséré vullen het voormalige bacteriologisch instituut met verstilde zondagavondmuziek.

Resina is het soloproject van de in Warschau wonende cellist, componist en improvisator Karolina Rec. In haar meeslepende performances tast ze een zo breed mogelijk klankpalet af met haar instrument, van fragiel en stil tot dense sonische wolken opgebouwd met loops, effecten en stemmen. In 2018 bracht ze haar tweede album Traces uit en werd ze geselecteerd voor het internationale netwerk SHAPE.

De support wordt verzorgd door fluisteraar, pianist en elektronica-kosmonaut Annelies Monséré, sinds 2000 vaste leverancier van introverte composities die gekenmerkt worden door eenvoudige structuren en terugkerende melodieën. Haar spaarzame en onaardse stijl kwam tot een voorlopig hoogtepunt in haar nieuwe album, Happiness is within sight, dat vorig jaar verscheen bij Stroom.Elsewhere#11 praktisch:

19:00 - rondleiding, gratis met concertticket, reserveren verplicht via: erfgoedcel@leuven.be

20:00 - deuren

20:15 - Annelies Monséré

21:00 - Resina

Tickets

€ 12 (VVK) - € 14 (kassa)
€ 4 korting voor KU Leuven Cultuurkaart of STUKkaart houders
€ 2,80 met UIT-pas (aan te kopen met UITpas aan ticketbalie, niet online)
Via STUK of 30CC

Info
Naam
Elsewhere#11
Datum
Donderdag 25 april
Locatie
BAC Atelier, Vital Decosterstraat 102
Uur
19u-22u30
Prijs
Kassa: €14/€10, VVK: €12/€8
E-mail
erfgoedcel@leuven.be
Partners
STUK, 30CC
1/4
concert
Naam
Elsewhere#11
Datum
Donderdag 25 april
Locatie
BAC Atelier, Vital Decosterstraat 102
Uur
19u-22u30
Prijs
Kassa: €14/€10, VVK: €12/€8
E-mail
Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee