Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Elsewhere#2

Donderdag 17 december 2015 werd de KADOC-kapel het speciale decor voor de meditatieve soundscapes van Colin H. Van Eeckhout of CHVE en Syndrome, het project van gitarist Mathieu Vandekerckhove. Elsewhere#2 bood voorafgaand aan het concert een rondleiding aan waardoor bezoekers samen met een gids de verhalen achter de concertlocatie konden ontdekken.

Na editie 1 in het historische stadhuis, speelde Elsewhere#2 zich af in de 19de-eeuwse kapel van Onze-Lieve-Vrouw-Ter Koorts, nu beter bekend als de KADOC-kapel in de Vlamingenstraat. In dat mooie, serene decor stelden twee leden van het undergroundcollectief Amen Ra hun soloproject voor.

Als CHVE bracht Colin H. Van Eeckhout bezwerende, meditatieve soundscapes, drones en rituele folk op zijn debuut Rasa (Consouling Sounds). Syndrome is dan weer het project van gitarist Mathieu Vandekerckhove. Zijn boreling Floating Veins is een meeslepende, introspectieve en bijna angstaanjagende collectie drones. Een ideale double bill die hoop bracht in donkere dagen.

 

 

Info
Naam
Elsewhere#2
Datum
17 december 2015
Locatie
KADOC-kapel
Partners
STUK, 30CC, KU Leuven Dienst Cultuur, Erfgoedcel Leuven.
Extra
Rondleiding met gids vooraf reserveren bij Erfgoedcel Leuven
Type
Concert
1/1
concert
Naam
Elsewhere#2
Datum
17 december 2015
Locatie
KADOC-kapel
Meer info
Terug naar boven