Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Elsewhere#6 in HistarUZ

Elsewhere staat voor een reeks van concerten op buitengewone locaties in Leuven. Muziek die tot de verbeelding spreekt, wordt gekaderd in de rijke geschiedenis van de stad. Laatste keer strandde Elsewhere #6 in het museum van HistarUZ, het historisch archief van UZ Leuven. Op 7 december 2016.

Leuven heeft een rijk verleden in de gezondheidszorg, dat bewijst de rijke collectie van het historisch archief van UZ Leuven. In het museum van HistarUZ wandel je tussen de waardevolle collectie historische toestellen en instrumenten, voor- en naoorlogs meubilair, foto’s en documenten die getuigen van de pioniersrol die UZ Leuven al geruime tijd speelt.

Concert: Otto Lindholm en The Alvaret Ensemble

De Brusselse artiest Otto Lindholm beet de spits af, gewapend met een contrabas en een indrukwekkend samenraapsel aan analoge tools. Het gevecht tussen elektronische en akoestische klanken dekte de lading op zijn debuutalbum. Zijn muziek is onvoorspelbaar en onheilspellend, in één beweging gevaarlijk en bloedmooi.

The Alvaret Ensemble is een collectief rond de muzikanten Greg Haines, Romke Kleefstra, Sytze Pruikma and poëet Jan Kleeftstra, vaak nog aangevuld met andere artiesten. Een bonte mix van neoklassiek en postambient die al improviserend tot stand komt en balanceert op de boeiende grens van avant-garde en klassieke muziek.
Ditmaal lieten ze zich bijstaan door de Portugese celliste Joana Guerra en de Poolse violiste Olga Wojciechowska. Samen namen ze binnenkort ook een nieuw album op, in een kerk in Friesland.

Tickets

VVK: € 8 (met STUKkaart/Cultuurkaart KU Leuven) / € 10
KASSA: €12
tickets zijn te koop via www.30cc.be (of 30CC ticketbalie) en www.stuk.be

Praktisch
HistarUZ
Kapucijnenvoer 35 - Blok J
3000 Leuven

19.00 uur: rondleiding (reserveer via erfgoedcel@leuven.be)
20.15 uur: concert Otto Lindholm
21.20 uur: concert Alvaret Ensemble

Elsewhere#6 is een organisatie van 30CC, STUK, Erfgoedcel Leuven in samenwerking met Dienst Cultuur KU Leuven.

Info
Naam
Elsewhere#6
Datum
7 december 2016
Locatie
HistarUZ
Uur
19.00 uur
Prijs
8/10/12 euro
Reservatie
rondleiding reserveren via erfgoedcel@leuven.be; tickets via www.30cc.be of www.stuk.be
Partners
30CC, STUK, Erfgoedcel Leuven en Dienst Cultuur KU Leuven
Type
concert
1/1
concert
Naam
Elsewhere#6
Datum
7 december 2016
Locatie
HistarUZ
Uur
19.00 uur
Prijs
8/10/12 euro
Reservatie
rondleiding reserveren via erfgoedcel@leuven.be; tickets via www.30cc.be of www.stuk.be
Meer info
Terug naar boven