Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Erfgoedapp

Download deze gratis app, ontdek de musea & erfgoedorganisaties in jouw buurt en krijg extra informatie bij je (museum)bezoek via Augmented Reality & iBeacons. Dat is het principe van de gloednieuwe ErfgoedApp.

Deze app werd ontwikkeld door FARO en het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid en is gebaseerd op een Augmented Reality technologie. Je kan de app gratis downloaden via de Google Play Store en de App Store en is zeer makkelijk te gebruiken. Door een eenvoudige en snelle scan met je smartphone of tablet krijg je unieke video’s, geluiden en teksten te zien.

Naast de Augmented reality-technologie maakt de ErfgoedApp ook gebruik van iBeacons. Dat zijn kleine bluetoothzenders die vlakbij de objecten geïnstalleerd zijn en de communicatie naar de smartphone of tablet garanderen.

Momenteel bestaat de ErfgoedApp bestaat uit 3 onderdelen:

  • Extra informatie: je krijgt unieke informatie bij locaties, kunstwerken en objecten door ze te scannen met de app of je wordt automatisch op de hoogte gehouden via de push berichten van iBeacons.
  • Kaart: Ontdek erfgoedlocaties in je buurt.
  • Appnieuws: Je wordt op de hoogte gehouden van tentoonstellingen, zoektochten en rondleidingen die gebruik maken van de app.
    Sinds kort herkent de ErfgoedApp ook automatisch de taal van uw telefoon. En buiten Nederlands is er nu ook een Franse, Engelse en Duitse versie van de ErfgoedApp.

Info
Naam
ErfgoedApp
Prijs
Gratis
Te koop
Download via de Appstore (iOs) of de Google Play store (Android)
Partners
FARO, Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid
Website
www.erfgoedapp.be
Type
App
1/4
Naam
ErfgoedApp
Prijs
Gratis
Te koop
Download via de Appstore (iOs) of de Google Play store (Android)
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee