Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Erfgoedapp

Download deze app en ontdek het erfgoed in jouw buurt. Krijg extra informatie bij je (museum)bezoek via scan & iBeacons of volg één van de uitgestippelde erfgoedroutes via de kaart!

Deze app werd ontwikkeld door FARO en het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid. Je kan de app gratis downloaden op je smartphone en deze is zeer makkelijk te gebruiken. Sinds kort herkent de ErfgoedApp ook automatisch de taal van uw telefoon.

Momenteel heeft de ErfgoedApp 3 functionaliteiten:

  • Scan: Door een eenvoudige en snelle scan met de app van QR-codes bij locaties, kunstwerken of objecten krijg je unieke video's, geluiden, teksten, AR-beelden met extra informatie te zien.
  • IBeacons: Je wordt automatisch op de hoogte gehouden van erfgoed in je buurt via de push berichten van iBeacons, dat zijn kleine bleutoothzenders die zijn geïnstalleerd en zo de communicatie naar je smartphone garanderen.
  • Kaart: download één van de uitgestippelde erfgoedtours via het kompassymbool en start zo een museumbezoek, wandeling, zoek- of fietstocht in je buurt. Bij verschillende plekken op je route krijg je meer informatie via beeld en geluid.

Ook de erfgoedcel heeft enkele Leuvense tours in de erfgoedapp ontwikkeld, ontdek ze één voor één:

Info
Naam
ErfgoedApp
Prijs
Gratis
Te koop
Download via de Appstore (iOs) of de Google Play store (Android)
Partners
FARO, Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media van de Vlaamse overheid
Website
www.erfgoedapp.be
Type
App
Terug naar boven