Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Help jij mee aan Straathistories Brusselsestraat?

David Dierick wil als bewoner van de Brusselsestraat samen met andere buren op zoek gaan naar de geschiedenis van hun straat in het kader van de reeks 'Straathistories. Leuvense buurten in woord en beeld'. Woon jij in de buurt van de Brusselsestraat of heb je daar lange tijd gewoond? Wil jij helpen om verhalen, foto's of een stukje geschiedenis uit de buurt te verzamelen?

Wist je dat de Brusselsestraat een van de oudste straten in Leuven is?
De roots van de Brusselsestraat liggen wellicht bij een deel van de Romeinse heirbaan die Brussel en Keulen vanaf de 12e eeuw met elkaar verbond. Het zou wel nog tot de 19e eeuw duren tot de straat de naam 'Brusselsestraat' kreeg. Daarvoor was de straat opgedeeld in drie straten: de Steenstraat, de Bieststraat en de Wijngaardstraat.

Hoe evolueerde de straat van een heirbaan tot de rechte uitvalsweg die we vandaag kennen? Wat gebeurde er tijdens WO I en WO II? Welke winkels waren er vroeger in de straat gevestigd? Op deze vragen en nog veel meer probeert David samen met buurtbewoners een antwoord te vinden.

Wil jij helpen?
Woon jij in de buurt van de Brusselsestraat of heb je daar lange tijd gewoond? Wil je mee op zoek gaan naar verhalen, foto's of stukjes geschiedenis uit de buurt? Of heb je zelf anekdotes te vertellen over het leven in de straat?
Stuur dan een mail naar dvddrck@gmail.com of bel David op 0474 57 36 50 .

Info
E-mail
dvddrck@gmail.com
Tel
0474 57 36 50
1/3
E-mail
Tel
0474 57 36 50
Meer info
Terug naar boven