-
Een beest op je bord?
Vlees of geen vlees op je bord? Die keuze is niet eenvoudig. Gezondheidsoverwegingen, culturele en religieuze tradities en bezorgdheden over het klimaat maken dat we ervoor kiezen ander, minder of geen vlees te eten. Tijdens deze wandeling in het stadscentrum verken je hoe vleesproductie en - consumptie evolueerden doorheen de tijd.
Lees meer -
Visiotour Leuven, stadswandeling in gebarentaal
Ontdek de hoogtepunten van Leuven in gebarentaal in de wandeling Visiotour Leuven. Download de gratis Erfgoedapp, klik op Visiotour Leuven en maak een wandeling langs 15 bezienswaardigheden in het historisch stadscentrum. Bij elke halte krijg je uitleg in Vlaamse Gebarentaal of International Sign Language.
Lees meer -
Wandeling tegen armoede
Het Leuvens Collectief tegen Armoede nodigt je uit om mee te komen wandelen op 17 oktober, de internationale dag tegen armoede. Tussen 13 en 16u30 kan je op de Grote Markt een papieren brochure ophalen of je downloadt de wandeling digitaal via de gratis Erfgoedapp op je smartphone. Op de route kom je meer te weten over de geschiedenis en de huidige werking rond armoede in Leuven. Ook na 17 oktober blijft de wandeling digitaal beschikbaar via de Erfgoedapp.
Lees meer -
De Leuvense Jaartallen
In deze audiowandeling ontdek je langs 10 locaties de sporen van het Jaartallenleven in de stad.
Lees meer -
Zoektocht Straathistories Vlierbeek
Naast de publicatie ‘Straathistories Vlierbeek' is er ook een wandelzoektocht met luisterfragmenten. Via de Erfgoedapp download je de tour gratis op je smartphone. Buurtbewoonster Maria loodst je langs 11 locaties in Vlierbeek. Je krijgt ook telkens een quizvraag voorgeschoteld en extra beeldmateriaal. Zo steek je nog meer op over deze buurt in Kessel-Lo!
Lees meer -
Zoektocht Straathistories Ziekelingenstraat
Niet enkel in de publicatie 'Straathistories Ziekelingenstraat en omgeving' ontdek je de geschiedenis van de buurt. Je kan ook op verkenning via een zoektocht. Met de Erfgoedapp download je de tour gratis op je smartphone. Voormalig buurtbewoner Hugo neemt je mee langs interessante locaties. Aan de hand van audiofragmenten, quizvragen en beeldmateriaal kom je zo meer te weten over deze buurt op de grens tussen Leuven en Bierbeek.
Lees meer -
Wandeling Straathistories Mussenbuurt
De initiatiefnemers van de publicatie ‘Straathistories Mussenbuurt’ maakten ook een digitale wandeling die je via de Erfgoedapp gratis kan downloaden op je smartphone. Via de authentieke stemmen van buurtbewoners Luc, Kris en zijn dochter Laura, kom je meer te weten over 16 locaties in 'hun' Mussenbuurt. Op deze manier kan je op eigen houtje en coronaproof de buurt ontdekken.
Lees meer -
Gezinswandeling: "Zo doen wij dat!"
Wandel op eigen tempo tussen het klooster op de site van het Heilig Hartinstituut en de Abdij van Park. Tijdens deze actieve gezinswandeling van 6 km, kom je meer te weten over de vroegere bewoners van het klooster en van de abdij en ontdek je de mooie groene omgeving.
Lees meer -
Erfweg
De Abdijweg, de Arenbergweg, de Zoetwaterweg, de Rooikapelweg, de Brembergweg en de Spaanse Kroonweg, het zijn zes 'nieuwe' wandelroutes die natuur, erfgoed en wandelplezier combineren. Ze tonen aan hoeveel sporen Abdij van Park en de hertogen van Arenberg hier in het landschap nalieten.
Lees meer
Leuvens erfgoed, doe mee
-
Activiteiten
Bekijk wat er al op het erfgoedprogramma staat. Of laat weten welke erfgoedactiviteit jij organiseert.
-
Organisaties
Zin om je aan te sluiten bij een van de erfgoedorganisaties als vrijwilliger of als fan? Ontdek waar jouw interesse zit.
-
Zelf een idee
Een idee om rond erfgoed te werken? Laat het horen en wie weet kunnen we samenwerken.