SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 121
									AND imr.partno2 = 23
Erfgoed op afstand | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Erfgoed op afstand

26 maart 2020

Door corona mag je enkel naar buiten voor de hoogstnoodzakelijke dingen. Je kan echter ook vanuit je woning op verschillende manieren van het Leuvense erfgoed genieten of al wandelend in je buurt.

Luister naar de beiaard en vraag een nummer aan
Zin in een live-concert met aangepaste muziek? Misschien heb je het geluk om in de buurt van één van de 5 zingende torens te wonen. Ook in tijden van corona spelen de beiaarden lustig door. Meer zelfs, om je een hart onder de riem te steken halen de beiaardiers alles uit de kast en spelen ze regelmatig extra concerten. Daarbovenop kan je zelf een liedje aanvragen via beiaard@kuleuven.be.

We lijsten even op wanneer en waar je je oren moet spitsen:
- Sint-Pieterskerk: elke vrijdag om 12 u.
- Universiteitsbibliotheek: elke dinsdag om 19 u. en elke woensdag om 13 u.
- Abdij van Park: elke dinsdag en woensdag om 17 u.
- Groot-Begijnhof: elke dinsdag om 14 u. en 1ste en 3de woensdag van de maand om 19 u.
- Sint-Geertrui: elke zondag om 15 u.
De bespelingen duren telkens ongeveer 45 minuten tot een uur.

Woon je niet in de buurt? Niet getreurd, je kan verschillende bespelingen livestreamen. Zo hoor je niet enkel de beiaard, maar zie je de beiaardier zelfs van op de eerste rij aan het werk:
- Universiteitsbibliotheek: www.kuleuven.be/beiaard
- Abdij van Park: dinsdag op de Facebookpagina en woensdag in de Facebookgroep
- Groot-Begijnhof: in de Facebookgroep
Soms behoorlijk spectaculair, dus ga zeker eens kijken!

Virtueel kerkbezoek
Je kan zes Leuvens kerken virtueel bezoeken: de Sint-Kwintenskerk en de Sint-Michielskerk in de Naamsestraat, de Sint-Geertruikerk, de Sint-Antoniuskapel aan het Damiaanplein, de Sint-Jan-de-Doperkerk op het Groot-Begijnhof en de Sint-Jan-de-Evangelistkerk in de Abdij van Park. Je kan de kerken zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant bewonderen. Start je ontdekkingstocht hier.

Wandel langs historische sporen
Is het tijd voor je dagelijkse portie frisse lucht? Ben je op zoek naar een nieuwe route in je buurt? Wil je onderweg iets nieuws ontdekken? Bekijk dan eens de Erfweg en kies één van de zes wandelingen. Hou wel steeds rekening met de maatregelen: wandel enkel in je eigen buurt, met je eigen gezin of één vaste wandelbuddy en houd steeds 1,5 m afstand.

Lees Leuvense verhalen
... en ontdek het verhaal van enkele bijzondere Leuvenaars. Ken jij Joseph Delin, Pieter Willems of Leo Meurrens? Hun getuigenissen lees je hier
Of volg de verslagen van het 19de-eeuws nieuwsanker Jacques-Benoït Lameere op de Facebookpagina van het stadsarchief.
Ben je door je boekenvoorraad heen? Mail of bel je lokale boekhandelaar en bestel de prachtige publicatie Vensters op Leuven. Uren lees en -kijkplezier verzekerd!

Terug naar boven