Expo '58. Het wonderlijke feest van de fifties | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

Expo '58. Het wonderlijke feest van de fifties

In 2008 was het precies vijftig jaar geleden dat de Wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel plaatsvond. De herinnering aan Expo '58 is onuitwisbaar. Tachtig procent van alle Belgen en in totaal meer dan 42 miljoen mensen uit de hele wereld trokken naar de Heizel om er kennis te maken met een nieuwe wereld die bruiste van vooruitgang.

Op de Expo kon je immers de Russische spoetnik bewonderen, een sprekende encyclopedie uittesten en met je eigen ogen zien dat het veelbesproken Atomium wel degelijk overeind bleef. In hun zondagse kleren en in een sfeer van grenzeloos optimisme proefden heel wat bezoekers er voor het eerst van softijs en Coca-Cola. Sommigen zagen er voor de allereerste keer in hun leven een gekleurde medemens.

Ter gelegenheid van vijftig jaar Expo '58 bundelden de veertien Erfgoedcellen van Vlaanderen hun krachten. Ze interviewden honderden getuigen uit heel Vlaanderen en verzamelden duizenden foto's en documenten. Dat resulteerde in dit feestelijk boek vol met boeiende verhalen en unieke foto's.

Info
Naam
Expo
Prijs
22,50 euro
Te koop
Uitverkocht
Jaar
2008
Volume
271 p.
Auteur
Annick Lesage
Uitgever
Standaard Uitgeverij
ISBN
978-90-022-2345-7
Partners
De erfgoedcellen Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Hasselt, Ieper, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Meetjesland, Sint-Truiden, Tongeren, Waasland, Faro, Standaard Uitgeverij en Radio 1
1/1
boek
Naam
Expo
Prijs
22,50 euro
Te koop
Uitverkocht
Jaar
2008
Volume
271 p.
Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee