Familiekunde Vlaanderen, regio Leuven vzw | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

Familiekunde Vlaanderen, regio Leuven vzw

Het is een van de grote erfgoed-boosts van de jongste jaren: mensen gaan massaal op zoek naar het verhaal van hun familie. Meestal komen ze snel een eind ver, maar dan begint het echte werk en zie je wel eens door de (stam)bomen het bos niet meer. Het is hier dat de Familiekunde Vlaanderen op het toneel verschijnt: de vereniging bestaat uit ervaren stamboomklimmers die maar al te graag een helpende hand reiken.

De boom in
De vereniging helpt mensen die bezig zijn met opzoekingen in verband met hun familiegeschiedenis. Dat is haar bestaansreden. Ze doet dat op diverse manieren: met voordrachten, cursussen en workshops, én met een uitgebreide eigen verzameling bidprentjes, rouwbrieven en krantenknipsels. Ook in dat domein scheppen de digitale mogelijkheden enorme mogelijkheden: meters registers en archieven worden opgeslagen op flinterdunne schijfjes, met allerlei zoekmogelijkheden. Daar werkt de vereniging aan mee en ze kan er je wegwijs in maken.

Iedereen met interesse in het verleden van zijn of haar familie kan bij Familiekunde Vlaanderen (regio Leuven) terecht en er lid van worden. Het lidmaatschap omvat het abonnement op het tijdschrift Vlaamse Stam en je hebt toegang tot alle documentatiecentra (Merksem, Oostende, Melle en Handzame) en voordrachten in de regionale afdelingen.

Info
Naam
Familiekunde Vlaanderen, regio Leuven vzw
Adres
Vaartstraat 22, bus 4, 3000 Leuven
E-mail
FamiliekundeLeuven@gmail.com
Facebook
www.facebook.com/groups/familiekunde/?fref=ts
Type
Erfgoedvereniging
Website
www.familiekundevlaanderen-leuven.be/
1/5
erfgoedvereniging
Naam
Familiekunde Vlaanderen, regio Leuven vzw
Adres
Vaartstraat 22, bus 4, 3000 Leuven
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee