SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 82
									AND imr.partno2 = 23
Feest van de nieuwe Vredesbeiaard | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Feest van de nieuwe Vredesbeiaard

11 november 2018

Op zondag 11 november 2018, exact 100 jaar nadat alle klokken luidden om de herwonnen vrede te vieren na WO I, klinkt de nieuwe Vredesbeiaard voor het eerst in Abdij van Park. Dat wordt gevierd met drie beiaardconcerten, wandelingen van luisterplaats naar luisterplaats, rondleidingen door het abdijdomein en een infomarkt op het binnenplein van de abdij. Iedereen is welkom tussen 14 en 17 uur in Abdij van Park. ’s Avonds worden de Vredesbeiaard en de vriendschap tussen de steden Leuven en Neuss gevierd tijdens een vredesconcert in de Sint-Pieterskerk.

Feest van 14 tot 17 uur in Abdij van Park

Nadat alle 40 klokken op 13 september in de toren zijn gehangen, werden ze ondertussen meermaals getest. Om op de symbolische datum van 11 november zijn eerste officiële concerten en vredesklanken te laten horen. Beiaardiers Arie Abbenes, Luc Rombouts en Carl Van Eyndhoven spelen die dag een aangepast repertoire om 14, 15 en 16 uur. Tijdens deze concerten kan je mee op wandeling tussen drie luisterplaatsen op de abdij. Om 14.30, 15.30 en 16.30 uur zijn er ook rondleidingen door het abdijdomein. Doorlopend kan je terecht op het Neerhof voor een infomarkt waar de verschillende partners zich voorstellen en waar je het verhaal van het ontstaan van deze bijzondere beiaard in woord en beeld vindt. Wie honger heeft, kan kiezen uit Belgische frieten of Duitse braadworst.

Ook de nieuwe expo in PARCUM 'Religie. Helend. Verdelend.' is speciaal voor dit feest gratis te bezoeken.

Vredesconcert om 20 uur in de Sint-Pieterskerk

Ook het concert dat ’s avonds in de Sint-Pieterskerk plaatsvindt om 20 uur, staat in het teken van de vrede en de samenwerking tussen Leuven en Neuss. Onder leiding van dirigenten Peter Dejans en Joachim Neugart brengen de vocale ensembles Musa Horti en Capella Quirina samen met het Neusser Kammerorchester koormuziek van de 18e tot de 21e eeuw.

Voor dit concert kan je gratis tickets (maximum 2 per persoon) afhalen bij Toerisme Leuven, Naamsestraat 3.

Downloads

1/3
Naam
Feest van de nieuwe Vredesbeiaard
Datum
11 november 2018
Locatie
Abdij van Park
Uur
14-17 uur
Prijs
gratis
Reservatie
Avondconcert om 20 uur in Sint-Pieterskerk, tickets via evenementen@leuven.be of Toerisme Leuven, Naamsestraat 3
Bekijk downloads Meer info