SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 40
									AND imr.partno2 = 23
Filmpje Stad met Ziel. Leuven, bewogen door erfgoed | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Filmpje Stad met Ziel. Leuven, bewogen door erfgoed

23 februari 2017

"Erfgoed is veel meer dan een bevoegdheid, een sector, een domein of veld. Het is sterk verweven met onszelf als individu en als samenleving, met het leven van ons allemaal." 
Sander Tas (Kadanja) filmde heel wat mensen achter en met het erfgoed in Leuven. Van mensen in de straat, buurtbewoners, erfgoedspelers tot experten allerlei. Ze geven een diverse blik op wat erfgoed in Leuven is en kan zijn. 

Dit filmpje werd gemaakt naar aanleiding van de landschapstekening 'Stad met Ziel. Leuven, bewogen door erfgoed'. Deze nota, geschreven door de deelraad erfgoed, geeft een beeld van het rijke erfgoed(veld) en wijst op de kracht en mogelijkheden die het erfgoed in Leuven vandaag en morgen heeft.

Om deze landschapstekening voor te stellen en vooral, om de dialoog rond erfgoed in Leuven verder aan te gaan, organiseerde de Leuvense deelraad erfgoed een debatavond op woensdag 22 februari 2017 in het R-café van het Radiohuis van Leuven. Onder leiding van moderator Patrick De Rynck gaven panelleden Leen Alaerts (lector, praktijkonderzoeker UC Leuven-Limburg), Naima Charkaoui (consultant), Luc Martens (oud-minister, vz. FARO) en Johan Merlevede (dir. Leuven MindGate) hun reflecties op de landschapstekening en op de toekomstige uitdagingen voor erfgoed in Leuven.

Een gedrukte versie van de landschapstekening kan je nog steeds opvragen op erfgoedcel@leuven.be 

Downloads

1/1