Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Flandrica

Flandrica.be is een portaalsite voor integraal gedigitaliseerd materiaal vanuit de Vlaamse erfgoedbibliotheken. Je vindt hierop ook de digitale collecties van de Universiteitsbibliotheek KU Leuven die van bij de start partner is aan het Flandricaproject.

Het portaal bestaat uit 'Flandrica', publicaties geproduceerd in Vlaanderen of handelend over Vlaanderen en unica uit het Vlaams patrimonium zoals handschriften. De nadruk ligt in eerste instantie op visueel attractief of cultuurhistorisch interessant materiaal, dat verschijnt in een hoogwaardige kwaliteit en met een uitgebreide contextualisering, onder andere via toelichtende beschrijvingen en rondleidingen.

Sinds de lancering in 2012 wordt Flandrica.be elk half jaar aangevuld. Begin 2016 telt de collectie 652 werken. Van bij de start was de Universiteitsbibliotheek van de KU Leuven één van de zes partners aan het Flandricaproject, een groep die nadien nog werd uitgebreid.

De Leuvense bijdrage bestaat uit handschriften, oude drukken, moderne werken en prenten afkomstig van verschillende deelbibliotheken en van het Universiteitsarchief. De klemtoon van de Leuvense collectie ligt op oude drukken van humanisten en/of op religieuze literatuur, met dus heel wat werken in het Latijn. Toch zal je ook modernere werken terugvinden in de Leuvense collecties.

Info
Locatie
Universiteitsbibliotheek KU Leuven
E-mail
tabularium@bib.kuleuven.be
Tel
016 32 46 24
Website
www.flandrica.be
Thema
Vlaanderen, Vlaamse cultuurgeschiedenis
Jaar
2012
1/3
Locatie
Universiteitsbibliotheek KU Leuven
E-mail
Tel
016 32 46 24
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven