SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								  	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 134
									AND imr.partno2 = 23


 
  
    

    Gesloten monumentendag | Nieuws | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

Gesloten monumentendag

24 augustus 2020

Op zondag 13 september vieren we dit jaar een 'Gesloten Monumentendag'. In normale tijden zou je een kijkje kunnen nemen in één van de vele bijzondere erfgoedpanden in de stad. Door de coronamaatregelen blijven de deuren dit jaar echter gesloten, maar geen nood! Tijd om allerlei waardevolle plaatsen met een verhaal in openlucht  te (her)ontdekken. Je kan op stap met of zonder gids, met of zonder app, te voet of met de fiets, al joggend of zelfs met de kano. Grote verhalen of 'petites histoires'? Alles komt aan bod.

Bewonder het pas gerestaureerde exterieur van het indrukwekkende gerechtsgebouw, verken het Arenbergpark, ontdek enkele kasteeldomeinen, ontrafel de geheimen van de Kesselberg, ... En bezoek zeker ook de openluchtexpo door de jongeren van MIJNLEUVEN in de Romaanse poort.

Dankzij een professionele gids hebben enkele verborgen tuinen straks geen geheimen meer voor jou. Laat je verbazen door de bijzondere bomen in het arboretum van de Sint-Geertruiabdij en het verhaal van de abdij zelf. Spoor met je vrienden ‘100 jaar vrouwelijke Leuvense studenten’ op, op een speciaal door de universiteit ontworpen wandelroute. Ontdek met de fiets hoe Leuven vroeger zieken opving en verzorgde. Ga op stap met de schepen van onroerend erfgoed zelf en verken zijn favoriete erfgoedplekjes in de stad.

Praktisch

Het volledige programma vind je hier of in de gedrukte brochure (beschikbaar bij de toeristische dienst in het stadhuis en in het Stadskantoor). 

Je bent welkom van 10 tot 18 uur.
Alle activiteiten zijn gratis, maar soms is reserveren verplicht.

1/1
Naam
Open Monumentendag 2020
Datum
zondag 13 september
Locatie
in en rond Leuven
Uur
10 tot 18 uur
Prijs
gratis
Reservatie
https://www.leuven.be/openmonumentendag
E-mail
Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee