SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								  	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 128
									AND imr.partno2 = 23






 
  
    

    Gezocht: herinneringen aan Marie Thumas | Nieuws | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

Gezocht: herinneringen aan Marie Thumas

29 juni 2020

In 1977 moest de conservenfabriek Marie Thumas aan de Kolonel Begaultlaan in Wilsele de deuren sluiten. Meer dan veertig jaar later krijgt dit stukje Leuvense industriële geschiedenis een nieuwe invulling. De fabriek wordt de komende jaren duurzaam verbouwd tot een site met ruimte voor ondernemen, cultuur, wonen en ontspanning.

Maar het zou zonde zijn om de geschiedenis van de fabriek te vergeten. Marie Thumas was een begrip in het hele land. Iedereen kende hun groenten in blik (en na de oorlog ook fruit en soep). Heel veel Leuvenaars hebben bij Marie Thumas gewerkt en een band opgebouwd met het bedrijf. Daarom doet stad een oproep voor materiaal dat een beeld geeft op de werking van de fabrieken. Doel is om die kennis mee te nemen bij de begeleiding van de verbouwingsplannen. Het materiaal wordt ook digitaal gearchiveerd. Eventuele, interessante schenkingen kunnen misschien een plaats krijgen in het nieuwe project. 

Heb je nog foto’s, verhalen, voorwerpen of zelfs plannen van de fabriek? Stuur zeker een bericht naar onroerend.erfgoed@leuven.be of bel naar 016 27 25 61.

1/1
E-mail
Tel
016 27 25 61
Meer info
Leuvens erfgoed, doe mee