SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 136
									AND imr.partno2 = 23
Gezocht: verhalen uit de Stedelijke Technische School | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Gezocht: verhalen uit de Stedelijke Technische School

10 september 2020

De Bib Leuven is samen met onder andere het Stadsarchief en Expo Leuven gehuisvest in Tweebronnen. Over de geschiedenis van het vroegere schoolgebouw zijn documenten, plannen, correspondenties en foto's gearchiveerd. Over het leven in deze Stedelijke Technische School (later het Rijksinstituut voor Technisch Onderwijs) zelf is echter weinig geweten. Daarom lanceert de Bib Leuven een oproep.

Verhalen gezocht
Wie liep hier school? Werkte je ooit in de Stedelijke Technische School als leraar, directeur, onderhouds- of secretariaatsmedewerker? Liet je ooit je auto herstellen in het oefenatelier? Hoe waren de klaslokalen ingericht? Hoe zag de binnenplaats eruit? Ken je nog een leuke anekdote? Alle herinneringen aan het leven op de Stedelijke Technische School zijn welkom via bibliotheek@leuven.be.

Expo
In "Expo de Bib Leuven, een nieuw hoofdstuk" ontdek je de geschiedenis van Tweebronnen. Je komt er meer te weten over de architect Henry van de Velde, de bouwstijl, de recente verbouwing van de bib, de meubelkeuze én de link met Anne Teresa De Keersmaeker.

Praktisch
De expo loopt nog tot 31 oktober in de Bib Leuven (multiruimte, vlakbij de ingang).
Open op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10 tot 18 uur. Donderdag van 12 tot 20 uur. Zaterdag van 10 tot 17 uur.
Gratis toegang.

Met jouw verhalen, foto's, documenten en herinneringen aan de Stedelijke Technische School (later bekend als RITO), kan je terecht op bibliotheek@leuven.be. Geef je mail als onderwerp "Technische School".

1/3
Naam
De Bib Leuven, een nieuw hoofdstuk
Datum
17 augustus - 31 oktober 2020
Locatie
Bib Leuven Tweebronnen (multiruimte)
Prijs
gratis
E-mail
Tel
016 22 65 22
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven