SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 117
									AND imr.partno2 = 23
Inventaris afgewerkt! | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Inventaris afgewerkt!

25 maart 2020

Afgelopen jaar gingen vrijwilligers Luc, Patrick, Luc en Jacques aan de slag in de Sint-Agathakerk in Wilsele-Putkapel, in de kerk Heilige Familie in Boven-Lo (Kessel-Lo) en in de iets verderop gelegen kapel in de Zavelstraat.
Bij het registereren gaan de vrijwilligers letterlijk in alle hoeken en kasten kijken wat er allemaal aanwezig is. Een verrassing hier en daar is daarbij niet uitgesloten. Zo vond een vrijwilliger, die meehielp in de kapel in de Zavelstraat, plots enkele doopprentjes... van de doop van zijn eigen kleinzoon. Van een verrassing gesproken!
Alle objecten worden vervolgens zorgvuldig beschreven en gefotografeerd. Hiervoor kunnen we onder andere rekenen op enkele vrijwillige amateurfotografen.

In elke kerk of kapel zijn wel enkele voorwerpen aanwezig, die om één of andere reden bijzonder zijn. In de online databank Erfgoedplus.be kan je zelf door de collecties bladeren. Welk object trekt jouw aandacht?
- Sint-Agathakerk (Wilsele-Putkapel)
- kerk Heilige Familie (Kessel-Lo)
kapel van de Zavelstraat (Kessel-Lo)

De samenwerking tussen de vrijwilligers, de Erfgoedcel en het kerkbestuur is hét succesrecept voor een geslaagd inventarisatietraject. In zo'n traject hebben de vrijwilligers niet enkel aandacht voor de objecten op zich, maar ook voor de verhalen die eraan verbonden zijn. Een gebedshuis en zijn collectie vertellen immers ook de verhalen van de gemeenschap en de buurt.

Zelf aan de slag?

Wil je zelf een zicht krijgen op de collectie die in jouw kerk, kapel of moskee wordt bewaard? Neem contact op met de Erfgoedcel. We helpen je graag om een traject op te starten en uit te voeren.
Je kan bij het uitleenpunt ook handige materialen, zoals een professionele fotografieset, uitlenen.

Praktisch

Meer info over Erfgoedplus vind je hier. De online databank kan je doorzoeken op de website van Erfgoedplus.be.

Meer info over het uitleenpunt.

1/3
Terug naar boven