SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 201
									AND imr.partno2 = 23
Inventaris Sint-Franciscuskerk Heverlee klaar | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Inventaris Sint-Franciscuskerk Heverlee klaar

13 mei 2022

Het religieus erfgoed uit de Sint-Franciscuskerk op de Tiensesteenweg in Heverlee is geregistreerd en staat online op Erfgoedplus. Daar zorgden vrijwilligers Luc en Jacques mee voor, samen met Lieven en Marion van het parochieteam van de kerk.

Gedurende 6 maanden werkten ze intensief samen om alle objecten uit de kerk te fotograferen en beschrijven. Opvallend zijn de muurschilderingen van Lou Asperslagh in het koor van de kerk. Maar ook enkele bijzondere stukken gingen door hun handen, zoals de kelk gemaakt door Paul Lateur, zoon van Frank Lateur (Stijn Streuvels), het favoriete object van vrijwilliger Luc. Of de rijke verzameling textiel: de oudere koorkappen, dalmatieken en velums, stukken die nu veel minder worden gebruikt. Heel uniek is de roze kazuifel die weinig kerken bezitten omdat ze maar 2 dagen per jaar gebruikt wordt, nl. elke derde zondag van de Advent en de vierde zondag van de Vastentijd.

Alle objecten uit de kerk vind je op Erfgoedplus.be.

Terug naar boven