Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Ken Uw Stad-Quiz

Tussen 2002 en 2012 konden de Leuvenaars jaarlijks hun kennis over de stad testen tijdens de Ken Uw Stad-Quiz of K.U.S.-Quiz. Het concept van de quiz onstond naar aanleiding van de aankoop van de collectie Eugène Sprengers in 2002. Dat is een unieke verzameling foto’s, affiches, postkaarten en allerhande voorwerpen over de stad Leuven waaraan Eugène Sprengers gedurende zijn hele leven werkte en die de andere collecties van het Stadsarchief aanvulde. Om de verscheidenheid en rijkdom van die privé-collectie en van de andere collecties van het Stadsarchief in de verf te zetten en bij de Leuvenaar bekend te maken, werd een quiz bedacht.

Aan de hand van uiteenlopende (digitale) collectiestukken en beeldmateriaal test de quiz in 40 vragen hoeveel de Leuvenaars weten over hun stad en haar geschiedenis. Het quiz-element zorgde niet alleen voor een ludieke sfeer, het creëerde daarnaast een ideale gelegenheid om ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen verschillende erfgoedinstellingen, actoren en Leuvenaars. Door het succes van dat format werd beslist om die quiz jaarlijks te organiseren.

De eerst vijf edities werden door het stadsarchief en de erfgoedcel (tot 2006) uitgewerkt. De laatste vijf edities (tot 2012) werden door de Koninklijke Leuvense Gidsenbond georganiseerd.

Info
Naam
Ken Uw Stad-Quiz of K.U.S.-Quiz
Datum
2002-2012
Type
Quiz
1/6
quiz
Naam
Ken Uw Stad-Quiz of K.U.S.-Quiz
Datum
2002-2012
Meer info
Terug naar boven