Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Onze-Lieve-Vrouwekerk in 360°

De kerk van Vlierbeek is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. Ze is onderdeel van de voormalige Abdij van Vlierbeek, maar deed slechts 6 jaar dienst als abdijkerk. Later was ze wel een tijdlang de parochiekerk van de hele gemeente Kessel-Lo. Nu fungeert ze als parochiekerk van Vlierbeek. Architect van de kerk is Laurent-Benoît Dewez, die in dienst was als hofarchitect van de toenmalige heerser Karel van Lotharingen. 

BEKIJK DEZE KERK IN 360°Collectie
In de virtuele tour (via de knop hierboven) krijg je meer uitleg over enkele belangrijke stukken. Een volledige inventarisatie van de objecten in de kerk is gepland. Vrijwilligers van de Heemkundige Kring Vlierbeek zullen onder begeleiding van de Erfgoedcel alle collectiestukken nauwgezet registeren in Erfgoedplus.

Bouwgeschiedenis
De kerk is opgetrokken in zandsteen in classicistische stijl. Oorspronkelijk zou de kerk deel uitmaken van een groter complex van abdijgebouwen, maar zover kwam het niet. In de noordgevel zie je vandaag nog steeds de aanzet in bakstenen van een nooit voltooid gebouw. In 2001 onderging zowel de binnen- als de buitenkant een grondige restauratie.

Info
Adres
Abdij Vlierbeek 1, 3010 Leuven
E-mail
info@abdijvanvlierbeek.be
Website
https://www.visitleuven.be/abdij-van-vlierbeek
Extra website
https://www.abdijvanvlierbeek.be/
1/1
Adres
Abdij Vlierbeek 1, 3010 Leuven
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven