• In Alles
    • In Publicaties
    • In Organisaties
    • In Projecten

Koerier van Navarra

Ooit trokken vele Vlamingen naar Spanje om er te werken als kunstenaar, vakman of soldaat. Sommigen verspaansten en men noemde hen de Hispanoflamencos.

Hispanoflamencos herinneren
De Koerier van Navarra wil de Hispanoflamencogedachte en de Spaanse cultuur blijven herinneren. De naam verwijst naar de oude postdienst te paard die Burgos verbond met Brussel en die nu voortleeft als een communicatiesymbool tussen de Nederlanden en Spanje.

Kunsthistoricus Ivo Hermans richtte in 1991 De Koerier van Navarra op vanuit zijn voorliefde voor Spaanse en Latijns -Amerikaanse themas.
Met de Koerier brengt hij historische verhalentochten in het Leuvense Groot Begijnhof rond ondermeer Alva, Farnese en Don Juan de Austria wier troepen in Leuven verbleven.

Hermans is al sinds zijn jeugd in de ban van Spanje. Hij schreef zijn archeologenverhandeling, eind jaren '70, op La Gomera. Hij is ook auteur van ‘Duende’, de beheksing, een boek over Andalucía, flamenco en zigeuners. Verder zijn ook ‘Doce Doncellas’, twaalf vrouwenliederen, en 'Maskers van de zon', een verhaal over wijn en stenen, van zijn hand.

Info
Naam
Koerier van Navarra
Tel
016 23 84 16
E-mail
info@kovana.com
Facebook
www.facebook.com/pages/De-Koerier-Van-Navarra/118986541581690?fref=ts
Type
Erfgoedvereniging
Website
www.kovana.com
1/2
erfgoedvereniging
Naam
Koerier van Navarra
Tel
016 23 84 16
E-mail
Facebook
Meer info
Bezoek de website
Leuvens erfgoed, doe mee