Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Koninklijk Verbond der Jaartallen

Stel: je bent van het mannelijk geslacht en je wordt veertig. Dan wacht er je een nieuw leven, dankzij een unieke Leuvense vorm van verenigingsleven: samen met jaargenoten... je vijftigste verjaardag ‘voorbereiden', tien jaar lang. Zo krijg je er een vriendengroep bij. Niet voor tien jaar, maar voor het leven.

Het Jaartallenleven van Leuven
Jaarlijks ontstaat er in Leuven in de maand maart een nieuwe vriendenkring van mannen die het volgend jaar veertig worden. Het Koninklijk Verbond der Jaartallen is het overkoepelende orgaan van de meer dan vijftig kringen die er momenteel zijn. Tussen hun veertigste en vijftigste jaar ondernemen de mannen van eenzelfde geboortejaar activiteiten en houden ze ceremonies. Dat mondt uit in de grootse viering van hun vijftigste verjaardag. En ook daarna blijven de groepen bestaan.

In het jaar waarin je veertig wordt, maar ook later nog, kun je als man instappen. Voorwaarden zijn er verder niet. Vriendschap, solidariteit en engagement: daar staan de Mannen voor, over sociale en andere grenzen heen. De Jaartallen zijn dus een mannenzaak, maar bij de activiteiten worden waar mogelijk ook vrouwen en hele familie betrokken. De Mannen van 1906 namen overigens voor het eerst een vrouw op in de kring, als ‘marraine’.

Info
Naam
Koninklijk Verbond der Jaartallen vzw
Adres
Raadskelders stadhuis Grote Markt 9, 3000 Leuven
Tel
0493 590 557
E-mail
info@jaartallen.be
Type
Erfgoedvereniging
Website
www.jaartallen.be
1/3
erfgoedvereniging
Naam
Koninklijk Verbond der Jaartallen vzw
Adres
Raadskelders stadhuis Grote Markt 9, 3000 Leuven
Tel
0493 590 557
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven