Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Kruidenweekend

Dit weekend staat in het teken van de kruidencollectie, die maar liefst 793 soorten telt. De oorsprong van de Leuvense Kruidtuin ligt bij deze collectie, die strak in vakken is geordend. Kruiden zijn bovendien niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Ze geven smaak, kleur en geur aan onze maaltijden. Door hun krachtige, werkzame stoffen vormen kruiden dienen kruiden ook vandaag nog als basis voor allerlei verzorgingsproducten en geneesmiddelen. Neem gratis deel aan workshops (voor jong én oud) en een lezingenavond of kuier langs de marktkraampjes.

Lezingenavond Dodoens en het Cruydtboek: van kruid tot lippenbalsem
Op vrijdagavond maak je kennis met de 16de-eeuwse kruidenwetenschapper Rembert Dodoens en zijn wereldberoemde 'Cruydtboek'. Wie is Dodoens? Waarom is zijn Cruydtboek tot op vandaag belangrijk? Welke hedendaagse kruidentoepassingen hebben we aan hem te danken? Elisabeth Bracke van M Leuven vertelt eerst meer over het 'Cruydtboek' en waarom er in Leuven een exemplaar van dit bijzonder werk wordt bewaard. Daarna gaan medewerkers van de Dodoenstuin in Schilde dieper in op de ontdekkingen van Dodoens en het belang ervan vroeger én vandaag. Afsluiten doen we met een praktische demo. Daarna weet je hoe je je eigen lippenbalsem kan maken.
Deelnemen is gratis. Schrijf vooraf in via de website.

Workshops en proeverij
Op zaterdag laat Ithar Shabeeb je ontdekken hoe je jouw kruidenkast als geneesmiddelenkoffer kan gebruiken. Ze vertelt over de heilzame werking van kruiden. Ze erfde die kennis van haar Irakese moeder en grootmoeder. Op zondag kan je bij Onan kruidenthee proeven en leren hoe je het perfecte kopje thee zet. 
Deelnemen is gratis. Schrijf vooraf in via de website.

Voor kinderen
Tijdens de workshop 'hekserij met kruiden' leert een herbortise je alles over de Wicca-cultuur (een 'wicca' is een vriendelijke heks) en maak je samen enkele kruidige toverdrankjes. De allerkleinsten kunnen op zondag in het vertelhoekje genieten van leuke verhalen en prenten over kruiden en planten.
Deelnemen is gratis. Schrijf vooraf in via de website.

Info
Naam
Kruidenweekend
Datum
16-18 juli 2021
Locatie
Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30
Prijs
gratis
Reservatie
Reserveer voor de activiteiten via de website
E-mail
kruidtuin@leuven.be
Website
https://www.leuven.be/kruidenweekend
1/2
Naam
Kruidenweekend
Datum
16-18 juli 2021
Locatie
Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30
Prijs
gratis
Reservatie
Reserveer voor de activiteiten via de website
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven