Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Kunstpatrimonium KU Leuven

De Leuvense universiteit verstrekt onderwijs, doet aan onderzoek, levert diensten aan de samenleving en bezit een bijzonder rijk patrimonium. Tot dat erfgoed behoren kunstcollecties van formaat. De dienst Kunstpatrimonium koestert die verzamelingen.

Kunst aan de universiteit
De dienst Kunstpatrimonium zorgt voor het behoud en beheer van de universitaire kunstcollecties en voor de ontsluiting ervan. Het gaat om ongeveer 12.000 heel diverse voorwerpen. Belangrijk zijn vooral de oude legaten van de bekende adellijke families Arenberg en Spoelberch: schilderijen, textiel, zilver, porselein en meubilair. Bijzonder waardevol en authenthiek is ook de verzameling Congolese kunst, een academische collectie van ongeveer 1.500 objecten, bijeengebracht met het oog op onderwijs en onderzoek. Af en toe komen er nieuwe stukken bij en de dienst beschikt sinds kort over een nieuw en professioneel uitgerust depot.

Delen van de verzamelingen zijn in representatieve ensembles samengebracht, bijvoorbeeld in het Arenbergkasteel in Heverlee, het Spoelberchmuseum in het Heilig-Geestcollege, het eigenlijke academisch erfgoed in de Universiteitshal en de Universiteitsbibliotheek. Bij bijzondere gelegenheden pakt de universiteit ermee uit.

Info
Naam
Kunstpatrimonium KU Leuven
Adres
Mgr. Ladeuzeplein 21, bus 5594, 3000 Leuven
Tel
016 32 46 46
E-mail
Kunst@bib.kuleuven.be
Website
bib.kuleuven.be/kunstpatrimonium
1/13
onderzoekscentrum
Naam
Kunstpatrimonium KU Leuven
Adres
Mgr. Ladeuzeplein 21, bus 5594, 3000 Leuven
Tel
016 32 46 46
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven