SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 188
									AND imr.partno2 = 23
Lancering Onroerend Erfgoedprijs | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Lancering Onroerend Erfgoedprijs

12 januari 2022

Met de Onroerenderfgoedprijs beloont Vlaanderen mensen die erfgoed op een goede manier beheren. In 2022 staat de prijs in het teken van bouwkundig, landschappelijk en/of archeologische erfgoed dat (meestal) publiek toegankelijk is, bijvoorbeeld een kerk, museum, fabriek, belevingscentrum, molen, fort, muziekzaal, archeologische site… Enkel beschermd erfgoed kan deelnemen. 

Leuven in de prijzen
Afgelopen jaren viel er al Leuvens erfgoed in de prijzen. In 2021 schopte Hotel d’Udekem d’Acoz (in het Sint-Pieterscollege) het tot één van de drie laureaten. In 2019 ging de Norbertuspoort van de Abdij van Park met de publieksprijs aan de haal.

Oproep Leuvense kandidaat
Ken je een Leuvens project dat kans maakt? Neem contact op met onze collega’s van de dienst Onroerend Erfgoed via onroerend.erfgoed@leuven.be. Zij kunnen ondersteuning bieden bij een eventuele kandidaatstelling.

 Meer info vind je op de website van de Onroerend Erfgoedprijs. Inschrijven kan tot en met 1 maart 2022.

1/3
Terug naar boven