SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								  	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 37
									AND imr.partno2 = 23


 
  
    

    Landschapstekening erfgoed in Leuven | Nieuws | Erfgoedcel Leuven
    
    
    
    

          
    
    
          
    
    
    

    
    
    
    


    
          
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
      
    
          
    
    

    
    

    

          	
		
	

      
  

  

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

 • In Alles
  • In Publicaties
  • In Organisaties
  • In Projecten

Landschapstekening erfgoed in Leuven

19 januari 2017

'Stad met Ziel. Leuven, bewogen door erfgoed', dat is de titel van de landschapstekening waar de Leuvense erfgoedsector de voorbije twee jaar aan werkte. Deze nota geef niet alleen een beeld van het rijke erfgoed(veld) in Leuven, maar wil ook wijzen op de kracht en de mogelijkheden die het erfgoed van Leuven vandaag en morgen nog heeft.

 • Waarvoor staat erfgoed in Leuven vandaag?
 • Wat is het belang ervan?
 • Welk ontwikkelingspotentieel heeft het erfgoed in Leuven nog?

Rond deze vragen boog de deelraad erfgoed - het overleg binnen de Cultuurraad van alle erfgoedspelers met zetel in Leuven-  zich de voorbije twee jaar. Tijdens dit reflectietraject werden ook stemmen van buiten het erfgoedveld gehoord. Op 2 mei 2016 bijvoorbeeld ging de deelraad in gesprek met sleutelfiguren uit de toeristische en economische sector, de sociale en de zorgsector en het onderwijs en onderzoek. Zij vertelden hoe de Leuvense erfgoedwerking in de toekomst beter kan aansluiten bij wat voor hen belangrijk is.
Op 12 september 2016 gaven tachtig enthousiaste Leuvenaars hun input. Alle waardevolle suggesties, wensen en kritische reflecties werden mee verwerkt in deze mooie nota.

Je kan de landschapstekening alvast hier online inkijken. Wil je een gedrukt exemplaar? Mail dan naar erfgoedcel@leuven.be.

Save the date: erfgoeddebat op 22 februari 2017, 20 uur, in Radiohuis Leuven

En deze nota is geen eindpunt. We zetten de dialoog rond erfgoed in Leuven verder met een debat op woensdag 22 februari 2017 in het Radiohuis in Leuven.  Tijdens deze avond zullen interessante sprekers uit verschillende domeinen hun persoonlijke reflectie op de nota geven. Daarnaast gaan ze met elkaar en met het publiek in gesprek over de toekomstige uitdagingen voor erfgoed in Leuven.
Ook op deze avond kan je een gedrukt exemplaar van de landschapstekening krijgen.

Lees hier meer over het debat en hoe inschrijven

 

Downloads

Leuvens erfgoed, doe mee