SELECT imr.modulerelatedno, imr.itemno1 AS item FROM item_module_related AS imr
								   	WHERE imr.partno1 = 2
									AND imr.itemno2 = 111
									AND imr.partno2 = 23
Leive Vrigger en Naa | Nieuws | Erfgoedcel Leuven

Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Leive Vrigger en Naa

13 januari 2020

Hoe ging de triatlon rond de Vaartkom eraan toe? Wist je dat de Keizersberg onder Leuvenaars bekend is als de Boelenberg? En dat een afbrokkelende muur wel eens als een Mariazegening werd aanzien? Hoe is het leven in de schaduw van een grote bierfabriek?

In de digitale opstelling 'Leive Vrigger en Naa' ontdek je verhalen en foto's over het leven in de buurt van de Vaartkom. Vroeger was het een industriële buurt waar politie, brandweer en douane hun uitvalsbasis hadden, nu is het een hippe woonbuurt vol cultuur. Zowel grote verhalen over de oorlogsschade aan de Sint-Geertruikerk als kleine verhalen uit de frituur bij Paula en Dolf komen aan bod.

Met je smartphone of tablet kan je door foto's bladeren en getuigenissen afspelen.

Studenten van de opleiding Culturele Studies aan de KU Leuven maakten deze digitale expo in het kader van Europese project WeAre#EuropeForCulture. Ze combineren archiefmatieraal met unieke getuigenissen.

Praktisch

Je kan de toepassing gratis ontdekken tijdens de openingsuren van het Stadsarchief. Openingsuren en locatie vind je hier.

Breng zelf een smartphone of tablet mee!
De tentoonstelling loopt van 9 januari tot en met 6 februari.

Na de halte in het Stadsarchief is het project vanaf 7 februari samen met de andere deelprojecten van WeAre#EuropeForCulture te zien in het Huis van Europese Geschiedenis in Brussel.

1/5
Naam
Leive Vrigger en Naa: De Vaartkom
Datum
do 9 januari tot en met do 6 februari
Locatie
Stadsarchief Leuven
Uur
di en woe 9 - 13 u, do 9 - 19 u
Prijs
gratis
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven