Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Raymond Lemaire Internationaal Centrum voor Conservatie (RLICC)

Het Raymond Lemaire Internationaal Centrum voor Conservatie (RLICC) werd opgericht in 1976 door professor Raymond Lemaire (†1997) op initiatief van de Internationale Raad van Monumenten en Landschappen (ICOMOS), binnen het Europa College in Brugge. Vandaag verzorgt het de Engelstalige internationale en interdisciplinaire Master na Master opleiding binnen de Faculteit Ingenieurswetenschappen aan de KU Leuven. Het programma omvat drie semesters en leidt tot het diploma van: Master in Conservation of Monuments and Sites.

Het RLICC is zowel verbonden aan het departement Architectuur als aan het departement Burgerlijke Bouwkunde. Het Centrum wil jonge professionelen met een universitair (of gelijkwaardig) diploma architectuur, ingenieur-architect, stedenbouw of kunstgeschiedenis opleiden in het beheren, conserveren en restaureren van historische monumenten en landschappen.

Naast het verzorgen van onderwijs voert het RLICC ook onderzoek uit en verleent het dienstverlening in het domein van het behoud van onroerend erfgoed.  Het is houder van de PRECOMOS UNESCO leerstoel voor Preventieve Conservatie en wordt daarbij gesteund door het Janssen Pharmaceutica Fonds voor Preventieve Conservatie.

Info
Naam
RLICC KU Leuven
Adres
Kasteel Arenberg 1, bus 02431, 3001 Heverlee
Tel
016 32 17 48
E-mail
rlicc@kuleuven.be
Type
Onderzoekscentrum
Website
https://set.kuleuven.be/rlicc
1/1
onderzoekscentrum
Naam
RLICC KU Leuven
Adres
Kasteel Arenberg 1, bus 02431, 3001 Heverlee
Tel
016 32 17 48
E-mail
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven