Om ervoor te zorgen dat deze site correct werkt, en om de site te evalueren en verbeteren, gebruiken we cookies. Door onze site te gebruiken, accepteert u onze Cookie verklaring.

Leuven+

Leuven leren kennen, in al zijn eeuwenoude en splinternieuwe verscheidenheid, hoe doe je dat het best? Van mens tot mens, bijvoorbeeld. Er is in Leuven een groep mensen die de stad als geen ander kennen en die hun kennis met veel plezier en enthousiasme delen: de gidsen. Zij hebben zich verenigd in een bond die al meer dan een halve eeuw bestaat en dus ‘koninklijk' mag heten: de Koninklijke Leuvense Gidsenbond.

Voor wie niet in de straten wil verdwalen
Leuven+, voorheen de Koninklijke Gidsenbond, telt tientallen leden-gidsen en het aanbod is divers, zoals je hieronder merkt. Door die diversiteit loopt een rode draad: leden van de Leuven+ zijn goed opgeleide mensen, die weten waarover ze het hebben. Ze werken samen met de dienst Toerisme van de stad Leuven: via die weg verneem je wat er allemaal kan. En dat is veel, zowel voor Leuvenaars als voor bezoekers, in welke groepssamenstelling ook.

Behalve ‘klassieke’ stadswandelingen organiseert Leuven+ ook thematische (zomer)wandelingen. Enkele thema’s: volksdevotie, Pater Damiaan, prostitutie, onderwijs, de Spaanse aanwezigheid, financiële instellingen enz. Eén ding hebben ze gemeen: het gaat over Leuven. Daarnaast mag je ook zelf thema's suggereren!

De gidsen leiden je ook rond in gebouwen met een verhaal: de musea, het stadhuis, kerken en kapellen. Of ze organiseren fietstochten.
En wat dacht je van een wandeling waarin horen en voelen centraal staan en die bedoeld zijn voor slechtziende mensen? 

Iedereen kan een keuze maken uit het aanbod en een rondleiding reserveren. Dat doe je via de dienst Toerisme van de stad Leuven. De talen waarin je een gidsbeurt kunt reserveren zijn: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans en… Leuvens (excuus: ‘Leives’.) 
En wie het zelf graag uitlegt, kan misschien overwegen om gids te worden? De gidsenopleiding wordt sinds kort georganiseerd door het deeltijds volwassenenonderwijs.

Info
Naam
Leuven+
Adres
Vlamingenstraat 114, 3000 Leuven
Tel
0460 97 85 66
Type
Erfgoedvereniging
Website
www.leuven-plus.be
1/4
erfgoedvereniging
Naam
Leuven+
Adres
Vlamingenstraat 114, 3000 Leuven
Tel
0460 97 85 66
Meer info
Bezoek de website
Terug naar boven